Academia Romana: Exploatarea de la Rosia Montana e prea riscanta
Prezidiul Academiei Romane a emis un comunicat de presa prin care prezinta pozitia oficiala a institutiei fata de exploatarea de la Rosia Montana: efectele pe termen lung vor fi negative.
"Prezidiul Academiei Romane, format din presedintii sectiilor de specialitate si presedintii filialelor din tara (Cluj, Iasi, Timisoara) intrunit in sedinta din 28 iulie 2011, a discutat aspectele recente legate de proiectul de exploatare miniera aurifera din Muntii Apuseni si face urmatoarele precizari:
Cei trei membri ai Academiei Romane care au facut parte din "Grupul independent de monitorizare a Proiectului Rosia Montana" nu sunt reprezentanti acreditati ai Academiei si au exprimat opinii personale. Domniile lor reprezinta o minoritate nesustinuta de marea majoritate a membrilor Academiei.
tinand cont de complexitatea si aspectele variate ale proiectului, Prezidiul Academiei Romane a decis sa mentina pozitia anterior exprimata si ingrijorarile cu privire la consecintele si riscurile posibile, mai ales pe termen mediu si lung. Prezidiul Academiei Romane face apel la autoritati sa analizeze cu toata responsabilitatea efectele punerii in aplicare a proiectelor de exploatare a aurului si argintului din Muntii Apuseni, in asa fel incat interesele tarii sa nu fie afectate negativ", se arata in comunicatul Academiei.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a semnat avizul privind descarcarea de sarcina arheologica a masivului Carnic, din Rosia Montana. Acest act ar putea reprezenta debutul escavarilor dupa aur la Rosia Montana.
Vezi si...
1 Comentariu
Nu a spus nimeni ca exploatarea e floare la ureche, este complicat, dar cat timp se respecta proiectul, nu vad nici o problema. Una din cariere o sa fie transformata intr-un lac, care este impermeabil mai jos...asta e singura lor problema de care se pot lega