TEAPA cu locuri de munca in Italia se repeta! Asociatia Lavoro Stranieri, condusa de un clujean, insala romanii

Un clujean stabilit in Italia, care a tepuit anul trecut sute de oameni printr-o firma, si-a facut acum Asociatia Lavoro Stranieri, prin care pacaleste oamenii.

Asociatia Lavoro Stranieri a impanzit cu anunturi de angajare siturile de profil BestJobs.ro si Clujjob.ro. O cititoare Stiri de Cluj ne-a povestit cum a trimis acte si a platit un comision de 23,50 euro catre asociatia din Italia, insa nu a primit contract de munca si este amanata la nesfarsit de reprezentantii Lavoro Stranieri. "La inceput mi s-au parut seriosi, comisionul era mic si m-au asigurat ca o sa-mi trimita contractul de munca imediat dupa ce le trimit actele necesare pentru inscriere si comisionul. Mi-a spus la telefon un domn Ovidiu Pop din Italia ca a trimis contractul pe mail, dar nu mi-a ajuns nimic. Am asteptat pana dupa Pasti, caci am zis ca e sarbatoare, apoi am sunat iar. Nu mai raspundea. L-am pus pe fiul meu sa sune si i-a raspuns. A spus ca nu stie care este problema si ca sa trimit mail pe adresa actefinale@gmail.com", a spus Elena.

De pe adresa actefinale@gmail.com a venit un raspuns in care se preciza ca este o neintelegere si ca se verifica ce s-a intamplat. De atunci, femeia nu a mai primit niciun semn. "Nu este vorba neaparat de suma de 23 euro, dar dau sperante la oameni in aceasta perioada grea, in care nu se gasesc locuri de munca. Sunt niste nerusinati!", a spus pagubita. 

Comisionul de 23,50 euro, numit taxa de inscriere in asociatie, este trimis intr-un cont bancar de la Unicredit Tiriac ce apartine lui Sever Titus Sfarlea, clujean care conduce asociatia cu adresa in localitatea italiana Lucca. Pe forumul de discutii de pe situl BestJobs au aparut mai multe plangeri ale pagubitilor. "Nu va lasati inselati oameni buni.  S-au mai perfectionat vad au luat un model american acum e vorba de un proces bine ticluit cu actele mai sa te convinga. Iti fierbe sangele in vine nu alta ca uite domne pt o asa suma merita sa incerci ca doar ce sunt 50 ron, insa cu atatia inselati ei fac o suma frumusica. Ma repet  si spun ca nicaieri nu se trimit acte prin email in vederea intocmirii unui contract de munca si nicaieri nu trimiteti retineti!!!! bani via:cont bancar, western union sau orice alta modalitate. Sint viramente directe la persoana fizica,asta o faceti dvs.cind aveti de trimis bani la familie pentru ca stiti cui ii revin banii", a spus Lucian.

Un alt reclamant a dezvaluit ca Sever Titus Sfarlea a dat tepe si anul trecut, in primavara, prin firma Total Service. Despre aceasta firma, sunt sute de plangeri scrise in 2011 pe forumul de pe BestJobs. Atunci oamenii au fost pacaliti sa trimita o taxa de 10,50 euro.

"Total Service, daca era o firma serioasa nu va punea sa ii trimiteti banii unui domn SFARLEA SEVER TITUS DUMITRU , ci va dadea un cont al firmei. Conform legislatiei in vigoare orice Societate Comerciala infiintata in Romania sau in strainatate este obligata sa aiba un cont deschis la o banca, dar asta stiu doar cei care sunt mai destepti decat cei care trimit bani unor indivizi care doar cu inselaciuni se ocupa", a scris Andreea.

Dupa ce un reclamant a amenintat reprezentantii Asociaiei Lavoro Stranieri ca merge la politie, acestia au scris cu tupeu: "SA NE TRIMITETI UN NUMAR DE CONT UNDE SA VA RETURNAM COTA DE ASOCIATIE ACHITATA SI DESIGUR IN ACEST CAZ NU O SA MAI FIE NICI O INTELEGERE NICI CU NOI SI NICI CU ALTE 11 FIRME DE RECRUTATRE DIN ROMANIA". Bineinteles ca pagubitul nu si-a primit banii. Intre timp, situl http://lavorostranieri.sitonline.it, care era bine pus la punct pentru a atrage oamenii, a intrat "in actualizare" si nu mai poate fi accesat.


Cititorii care au fost pagubiti sunt rugati sa scrie pe adresa office@stiridecluj.ro pentru realizarea unei liste cu toti cei care au fost inselati si sesizarea organelor de ancheta.


 







Comentarii Facebook