Un clujean care a tușit intenționat spre un polițist local, condamnat. La Contagioase a aruncat cu urină prin salon


Un bărbat a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a tușit intenționat de la o distanța de 1-2 metri spre un polițist local. Clujeanul și-a recunoscut faptele și a scăpat fără condamnare cu închisoare, fiind acuzat de ultraj contra polițistului local Ioan Gabriel Bojan.

Sentința din 21 aprilie nu a fost atacată și a rămas definitivă, dar instanța ”atrage atenţia inculpatului că nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse, precum şi săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere conduce revocarea suspendării şi executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie”.

În dosarul din instanță se arată că în 28 martie 2020, în jurul orei 23:30, Ionuț Bordea a fost dus la UPU Cluj, după ce a căzut și s-a lovit la cap, fiind băut..

La UPU Cluj a început să strige că are noul coronavirus și către asistente să îl trateze de urgență pentru că el le plătește. ”Eu vă plătesc salariile. Am coronavirus și poate vreți să vă dau și vouă!”, a spus bărbatul, conform martorilor.

Poliția a fost chemată, dar fiind la începutul pandemiei regulamentul nu era foarte clar. Până când s-au dezmeticit ce trebuie să facă cu un pacient care susține că are COVID 19, Ionuț Bordea a fugit din spital. Un polițist local l-a prins din urmă, iar atunci Bordea și-a dat jos masca și a tusit intenționat către polițist, pentru a-l ține la distanță.

Ionuț Bordea a fost dus la spital, încătușat, băgat în izoletă și dus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

Inculpatul a continuat comportamentul inadecvat. Și-a scos din nou branula pe care i-au pus-o medicii și a aruncat cu un recipient în care urinase prin încăperea respectivă, fapt ce a impus reîncătușarea lui”, susțin anchetatorii.

A urmat testarea lui Bordea și a polițiștilor care au fost implicați în acest caz, dar totul a ieșit negativ.  Cu toate acestea, clujeanul s-a ales cu dosar penal, deși a spus că nu știe nimic din ceea ce a făcut pentru că era foarte beat.

El și-a recunoscut faptele și a scăpat numai cu închisoare cu suspendare, dar trebuie să facă muncă în folosul comunității la Primăria Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.

Fapta inculpatului a fost nu numai de natura să îi provoace victimei o stare de temere, ci în concret i-a și provocat o asemenea temere, întrucât la momentul la care inculpatul a tușit spre agentul de poliție, acesta s-a oprit și s-a retras ușor în spate.

În ceea ce privește faptul ca s-a dovedit în final ca inculpatul nu era infectat cu virusul COVID-19, acest aspect nu prezintă relevanță din perspectiva comiterii infracțiunii", precizează procurorii.

”Soluția cu privire la care s-a ajuns la un acord este legala si temeinica, în raport cu gravitatea infracțiunii și periculozitatea inculpatului. În ceea ce privește circumstanțele reale de comitere a infractiunii, retine ca aceasta prezinta o gravitate suficient de ridicata, in contextul in care a fost declarata, pe de o parte, starea de urgență, iar, pe de alta parte, pandemia", motiveaza Judecătoria Cluj Napoca.

În plus, fapta a fost savarsită asupra unui polițist, persoană care, în virtutea calității sale, se afla "în prima linie" în ceea ce privește asigurarea ordinii publice, având obligația de serviciu de a interveni ori de cate ori este necesar în acest scop, indiferent dacă persoanele cu care interacționează sunt sau nu infectate, obligație pe care si-a indeplinit-o la acel moment fără nicio reținere, fiind primul care a încercat sa se apropie de inculpat pentru a-l împiedica sa paraseasca zona, în condițiile în care inculpatul era cel care avea o atitudine recalcitrantă și susținea ca este infectat”, au precizat judecătorii în motivarea sentinței.

Instanța a apreciat faptul că Ionuț Bordea și-a recunoscut vina și a menționat că starea de ebrietate în care se afla i-a întunecat mințile și că până acum nu a mai comis vreo infracțiune. 

Comentarii Facebook