În perioada sărbătorilor în foarte multe orașe există târguri de Crăciun care oferă diferite activități sau preparate tradiționale și bătururi pe cinste.
Concertul de Crăciun susținut de Andra la Sala Polivalentă din Cluj a fost încărcat de momente emoționante, dar unul dintre ele a strălucit cu o căldură aparte: fiica ei, Eva Măruță, a urcat pe scenă pentru a cânta alături de mama ei.
Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România a vorbit despre alimentația care nu include produse animale.
Cunoscutul neurochirurg Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care stimulează creierul, favorizând procesul de învățare.
A trecut un an și jumătate de la scandalul care a izbucnit între fostul Stareț al Mănăstirii Muntele Rece din Cluj, Arsenie Gălățean și o femeie din Sibiu, după ce acesta i-a trimis o poză cu organul genital
Elena Lasconi a obținut un rezultat istoric în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2024. Liderul USR Cluj s-a clasat pe locul 2 și și-a asigurat prezența pe buletinele de vot
Anul se apropie de sfârșit, iar energiile cosmice se intensifică, deschizând porți nebănuite pentru dragoste și conexiuni autentice. Dacă ai simțit că sufletul tău tânjește după acel „ceva” special, astrele îți aduc vești bune!
Ardelenii care doresc să se bucure de magia Târgului de Crăciun din Sibiu, pot să viziteze stand-urile cu mâncăruri variate și diferite băuturi, amplasate în Piața Mare
Rocsana Contraș, cunoscută pentru sufletul mare și implicarea ei când vine vorba de persoanele aflate în nevoie, vrea să aducă magia de Crăciun la aproape 500 de copii din 16 sate și câteva cătune din Cluj.
Bradul de Crăciun, înalt de 20 de metri, a fost instalat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând începutul pregătirilor pentru Târgul de Crăciun din centrul orașului. Generosul brad a fost donat și va străluci sub luminile festive
În universul pescuitului, tehnologia joacă un rol crucial, transformând fiecare partidă de pescuit într-o experiență mai plăcută și mai eficientă. În acest context, mulinetele Daiwa au reușit să se remarce prin inovațiile lor tehnice,
Clujenii au descoperit un nou deliciu care are mari șanse rapid preferatul lor în materie de dulciuri: prăjitura Dubai! După succesul ciocolatei Dubai, acest desert decadent, creat deocamdată de o patiserie din județul Bihor, a câștigat inimile locuitoril
ÎPS Teodosie a lansat o nouă controversă, după ce o persoană cu probleme neurologice a cerut dezlegare în zilele de post, iar medicul a sfătuit-o să mănânce mai consistent.
La doar 10 kilometri de orașul Gherla, în inima județului Cluj, se ascunde una dintre cele mai frumoase comori naturale ale Transilvaniei – Lacul Știucilor, cunoscut și sub denumirea de Lacul Săcălaia. Amplasat pe Valea Bontului, un afluent al Fizeșului,
Se organizează din nou Ziua Bánffy la castelul de la Bonțida, în data de 22 septembrie 2024, duminică, între orele 11 și 17. Intrarea este liberă!
Alegerea parfumului ideal ar trebui să țină cont de mai mulți factori: momentul zilei în care va fi purtat, atitudinea persoanei care îl va aplica, vârsta acesteia și stilul pe care îl adoptă.
Sorin Bontea a lansat o nouă rețetă de tocăniță de toamnă, extrem de delicioasă.
Vara, fructul cel mai apreciat de români este de departe pepenele. Oricine își dorește să se poată răcori cu un pepene rece, zemos dar mai ales dulce. Din păcate câteodată fructele achiziționate din magazin sau din piețe pot fi apoase și fără gust. Un fe
Un medic din Cluj spulberă mitul în cazul unei întrebări frecvent dezbătute: ce îngrașă mai mult, o felie de pepene sau o doză de Coca-Cola de 0.5 litri?
Omniprezente în mediu, microplasticul pătrunde adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le consumăm.
În lumea băuturilor fine, ginul, romul Bumbu și șampania ocupă locuri speciale datorită istoriei, complexității aromelor și versatilității lor.
Se pare că minivacanța de Rusalii a fost foarte așteptată de clujeni, o mare parte dintre aceștia alegând să-și petreacă zilele libere la una dintre cele mai impresionante stațiuni din Ardeal.
Arhivele din secolul al XVIII-lea consemnează că în Țara Românească a apărut prima carte de bucate, cu un titlu pe cât de hilar, pe atât de descriptiv: ,,Carte întru care să scriu mâncările
Curg sesizările la Primăria Cluj din cauza tunurilor pentru alungarea păsărilor.
Așa, încet-încet, litoralul românesc începe să nu mai fie pentru toată lumea și pentru toate buzunarele, transformându-se într-o locație de lux și ne putem da seama de asta doar din prețurile „piperate”.
Tu știai că în România există cel mai mare lac heliotermic din Europa? Este un loc al tratamentului și relaxării, iar peisajele din jur parcă sunt desprinse din basme.
În inima Transilvaniei se află una dintre cele mai frumoase stațiuni de agrement și tratament din România, depășind detașat multe alte stațiuni din Europa.
În lipsa unui ștrand municipal, clujenii sunt nevoiți să meargă la ștrandurile din Alba, Bihor sau chiar Ungaria pentru relaxare.
Pe străzile pietruite ale Clujului, într-o epocă demult apusă, pe timpul lui Ceaușescu, când oamenii nu prea găseau niciunul din alimentele preferate, un chioșc de înghețată și-a câștigat renumele datorită deliciilor sale răcoritoare.
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară invită clujenii și în acest an la Festivalul Produsului Tradițional să guste din cele mai savuroase bucate tradiționale românești.