Cine își mai amintește? Dacă ai copilărit în Zorilor, imaginile din Clujul de altădată sigur vor răscoli niște amintiri incredibile FOTO
O fotografie de arhivă surprinde atmosfera din cartierul Zorilor din Cluj-Napoca, la sfârșitul anilor ’80, oferind o privire în trecut asupra unui oraș aflat în plină expansiune.
În imagine, realizată într-o zi de vară însorită, se pot observa blocurile proaspăt construite ale cartierului Zorilor, care la acea vreme era unul dintre cele mai căutate cartiere din oraș, datorită locuințelor noi. Zorilor reprezenta un simbol al modernizării urbane, fiind locul unde multe familii tinere visau să se mute.
Pe străzile largi și aproape pustii, parcate în soare, predomină Daciile, emblema transportului personal al vremii, singura opțiune accesibilă pentru majoritatea românilor. Printre acestea, câteva Skoda, considerate mașini de lux la acea vreme, își fac loc în peisaj, evocând o notă de statut și eleganță.
Această fotografie nu este doar o simplă imagini, ci și o privire către un moment din istoria orașului Cluj-Napoca, când cartierul Zorilor începea să prindă viață, devenind unul dintre cele mai apreciate locuri de locuit din oraș.
Astăzi, Zorilor rămâne un cartier popular, însă aceste imagini ne amintesc de începuturile sale, când blocurile erau noi, iar străzile, încă liniștite, începeau să devină parte din ritmul cotidian al unui oraș în continuă transformare.
8 Comentarii
Ca și neprofesionist mă dau cu părerea dar cred că a patra dacie cea galbenă după stopul spate mă duce să cred că poza este cred prin 83 ...??
@bloc: dacia Canada
Skoda 105 nu se poate compara cu R12 primele dacii acelea negre de PCR nevăr făcute pt tov
Mâncam des la Castelarii, un local bun ca și Rapsodia din Cipariu. Ieșeam acolo după ședințele de dare de seamă sau alegeri cu activul biroului organizației de bază. Consumam biftec tartar ca si capitaliștii și beam vin din ala cu Fetele de la Capalna numit grobian 12 țâțe. Ce vremuri frumoase!
@Adela: Și la Perla . Vezi ca toate Daciile erau parcate la restaurantul Perla. La Rapsodia mâncai eventual sula. Ce găseai acolo decât o D’ aia pe băț, comunistule? Vb numai de ICSAP , pai acolo mâncai tu, umflatel?
@Zamolxe: Maestre, tovarasica Adela era în eșalonul doi al partidului la nivel local. Eu frecventam des casa de oaspeți de pe Emil Racoviță, ii spunea Casa Alba. Acolo mâncam chateaubriand și beam vin albanez sau israelian, o bunătate. Când ieșeam de la ședințele cu activul superior luam un prânz frigul la restaurantul partidului din Comitetul județean… Citeste mai departe
@nelu v.: Pardon, frugal.
Totuși acum corectezi mult mai repede, nu ca pe vremuri când trebuia sa scrii o dare de seama în trei exemplare cu indigo la o mașină de scris Olympia sau Remington, ca alea electrice made în DDR erau o porcărie.