Clujul anilor '60: Imagini rare ce amintesc de vremurile când străzile erau liniștite și pline de amintiri! Știți ce stradă e? FOTO


Într-o fotografie rară din Cluj-Napoca, anul 1966, strada Horea ne dezvăluie un oraș cu totul diferit față de cel pe care îl cunoaștem astăzi. Fără aglomerația și agitația caracteristică zilelor noastre, această imagine evocă o perioadă de liniște și calm care, pentru mulți, pare de neconceput în prezent.

Clujenii au reacționat repede la fotografia postată pe un grup cu amintiri din Cluj. "Orașul era atât de frumos fără aglomerație. Ce vremuri!" spune unul dintre nostalgici, reflectând asupra schimbărilor drastice care au transformat Clujul. Altcineva confirmă și completează cu entuziasm: "Adevărat! Ce vremuri minunate erau atunci!"

Nu toți recunosc imediat locația din fotografie, unii întreabă nedumeriți: "Pe Horea? Este asta strada Horea de astăzi?" Dar amintirile continuă să curgă, un locuitor își amintește cum a crescut acolo, pe acea stradă: "Am locuit exact acolo și aveam vreo 6 ani... Acum am 66..."

Un alt comentariu aduce în discuție istoria orașului: "Aceasta era odată Ferencz József út, acum cunoscută sub numele de Horea. Timpurile se schimbă, dar amintirile rămân."

Fotografia ne invită să privim înapoi în timp și să reflectăm asupra schimbărilor care au transformat Clujul într-un oraș vibrant, dar mult mai aglomerat decât odinioară. Astfel de imagini rare oferă nu doar o privire nostalgică în trecut, ci și o oportunitate de a aprecia progresul și dezvoltarea, chiar dacă uneori acest progres vine cu sacrificii.


Screenshot 2024-08-20 164243.png

Comentarii Facebook