Cum s-a construit Ștrandul Municipal din Cluj-Napoca - FOTO
Ștrandul Municipal al Clujului s-a construit la finele anilor 1970.
O fotografie îi prezintă pe muncitorii care lucrau la realizarea bazinului principal din ștrand.
Ștrandul a fost ani de zile locul preferat al clujenilor, care fugeau de verile caniculare.
Imaginea de mai sus arată cât de plin era ștrandul în timpul verilor. Ștrandul Municipal a funcționat până la începutul anilor 2000, după care interesele l-au tras pe linie moartă. Zona este una de zonă de agrement, așa că în acest moment nu se poate construi altceva acolo. Culmea este că bazinele există, interes din partea clujenilor ar exista, dar nimeni nu a redeschis de 20 de ani ștrandul. Probabil, ca și în cazul hotelului de pe Avram Iancu, se așteaptă schimbări politice, care să aprobe acolo un bloc.
Ștrandul Municipal era frecventat de mii de clujeni în fiecare weekend
După cum se vede, în imagine apare bazinul mare de la Municipal, o parte din bazinul mic, și trambulina.
După copacii din fundal mai era un bazin pentru copii și spații verzi. Fotografia a fost făcută din ștrand de la înălțime, dar nu este clar de unde, pentru că alte clădiri nu existau.
Oficiul Județean de Turism (OTJ) Cluj a demarat proiectarea hotelului Sport la finele anilor 1970, iar construcția a început numai după 1980.
Fotografia cu ștrandul municipal stârnește nostalgii chiar și celor de după 1990, pentru ca bazinele au fost funcționale câțiva ani buni după Revoluție, după care au intrat în degradare, fiind acum abandonate.
4 Comentarii
Băi Soica ziaristu lu Ceapă lăchit în kooor, eu la începutul anilor 70 mă bălăcem grozav la ştrandul municipal...mai informează-te....întreabă de prof. Lechinţan...te luminează el
daca pozele alea cu santierul sunt din 1970, inseamna ca Soica e destept :)))
zilele trecute a fost "culcata" trambulina - se lucreaza intens in strand
Cine și de unde a scos-o că s-a construit la sfârșitul anilor șaptezeci... ? Eu l-am vizitat ca și copil prin 1956 când, nici vorbă, nu era nou... Exista dinainte de război (cel puțin) și a fost chiar descris într-un roman unguresc proletcultist (La cea mai înaltă tensiune de Nagy Istvan). Avea un spațiu uriaș, foarte multă verdeață... Introducerea… Citeste mai departe