Duminica 8 Septembrie

Fotografii de colecție cu prima sală de sport din Cluj-Napoca. Tavanul s-a prăbușit la doar câteva ore după vizita premierului de atunci - FOTO


Arhitectul Panaite Mazilu a proiectat prima sală a sporturilor din Cluj-Napoca, după un model și design preluat din Franța.

Cu toate că a fost numit de către o revistă cunoscută pe vremea aceea ,, reuşită, ce se impune mai ales prin structura adoptată şi prin acurateţea şi nota de eleganţă a interioarelor,” prima sală a sporturilor din Cluj a avut parte de o catastrofă, care se putea transforma într-o tragedie. 

La doar câteva ore după ce premierul Gheorghe Mauer a vizitat imobilul, tavanul s-a prăbușit. Din fericire, înăuntru erau doar niște baschetbaliști care se antrenau, aceștia reușind să părăsească incinta fără să fie răniți.

 Incidentul a fost ţinut ascuns de autorităţile comuniste iar sala a fost reconstruită pe baza proiectelor arhitectilor Ion Mircea Enescu şi Ileana Oprişescu.

Pozele au fost publicate de către iubitorii de fotografie pe grupul ,,Amintiri din Vechiul Cluj."

,,Toată lumea din Cluj știa de prăbușirea tavanului de la sala sportiva și chiar după prăbușire am fost acolo și am văzut dezastrul, dar nimeni nu ne-a oprit, nu am fost împiedicați în vizionare," a comentat un utilizator.

,,Sala inițială avea o arhitectură mai frumoasă decât actuala. Mi-au povestit părinții de prăbușirea acoperișului, știa întregul oraș prin sistemul "din gură in gură"," a mai precizat un clujean.

prima-sala-sport2.jpg

prima-sala-sport3.jpg

Comentarii Facebook