Imagine de când s-a făcut cartierul Gheorgheni: Poate vede Boc&co ce înseamnă Clujul verde! - FOTO
Cartierul Gheorgheni este cel mai frumos din oraș, la fel cum putea fi și cartierul Bună Ziua, care a fost construit de la zero sub mandatul primarului Emil Boc.
”Poate vede Boc & co poza asta și înțelege ce ar trebui sa însemne Clujul verde!!!!! Nu parcuri betonate, nu piste de biciclete vopsite cu verde!!!!”, a comentat un clujean.
Cartierul Gheorgheni a fost proiectat cu spații verzi largi și este și astăzi o încântare pentru toată lumea.
Prin comparație, cartierele Mărăști și Mănăștur au fost construite fără cap, într-o dorință de a ocupa cât mai mult spațiu și fără a se gândi deloc la interesul colectiv. Aceeași rețetă este aplicată de 25 de ani, de când a început febra construcțiilor de blocuri în Cluj-Napoca. Municipalitatea invocă nevoia de spații verzi, dar toate blocurile noi sunt făcute fără un petic de iarbă.
Exemplul cel mai bun este cartierul Bună Ziua, construit de la zero după anii 2000. Acolo se putea face sistematizare, parcuri, scoli și grădinițe, dar, în schimb, s-au construit blocuri îngrămădite, fără viziune. Primăria Cluj-Napoca face acum exproprieri pentru a realiza un parc și caută terenuri pentru o școală.
17 Comentarii
BOC nu o sa facă niciodată un asemenea cartier,2 complexe,2 restaurante,scoli,creșe,Grădinițe,licee,agrement,Cabinete medicale,terenuri de joaca,spații verzi cat cuprinde,Arhitecții comuniști care au gândit și proiectat un asemenea cartier cu totul integrat și funcțional dau clasa oricând celor de acum.
Vai de capu vostru comunisti retardati, daca si blocurile alea is frumoase mergeti in Ucraina ca acolo e de voi
@Anonim: Muta-te in Wings, ca-i mai fain si de nasul tau.
La 20 000 000 euro hectarul, cine-si permite sa aiba iarba sau copac langa bloc?
@.: Vrei un petec de 1 metru x 1 metru de iarba, dai 2000 euro.
Manasturul e incredibil de verde fata de Floresti. Problema e ca nu gasesti loc de parcare. In Floresti te uiti pe geam si nu vezi iarba si copaci deloc.
Plin de spatii verzi. Mergeam în fosta colonie Becas la scaldă, era un mic stavilar. La pescuit la lacuri, cel mai bine era în al treilea unde era și draglina abandonată, am vazut crap de 15 kile scos acolo. La cartodrom făcea lumea plajă și grătare. După Casa Tineretului era o mini cariera și bălți cu stufaris, ne jucam de-a Pintea Haiducul sau expediție… Citeste mai departe
@Erau micro 1, 2...:
Like. Ce vremuri. Completare ca noi ne dadeam cu sania in parc la Mercur (sub LMF, pentru cine cunoaste), pe Vulcan (cea mai lunga pista din Cluj pe vremea aia) si chiar pe Ariesului. As vrea sa vad cine se mai da cu sania acum pe Ariesului si ajunge jos pe Titulescu :) (aka Pata).
@Lori: D6-le de pe Alverna-i demult data uitarii. Sunt niste bloace urate de tot in locul derdelusului de alta data.
Hai cu o poza cum arata Eroilor in '95. 2 benzi pe sens, sens dublu, locuri de parcare pe fiecare parte si spatiu verde intre sensuri....Boc a betonat tot, taiat 2 benzi de circulatie si vreo 50 locuri de parcare doar ca spagarii aia sa aibe loc de terase!
@Vikingul: acolo pe eroilor pe memorandumului de la începutul străzi moților până la prefectură Cluj ar trebui scos tot traficul cu excepția a doua benzi pentru mijlocele de transport în comun restul spatiu verzi bănci si pomi verzi
@Mircea01: Fie, sapi tu tunelul pe sub strada? Nu de alta, dar centuri nu, bretele nu, metrou...
cand te gandesti ca pe vremea aia ne plangeam ca-s prea ingramadite bloacele
Blocul parcă uneori tâmpește pe om ...
@Zona Iulius Mall,cu bloaca trantite peste noapte,nu prea e verde.:
@Zona Iulius Mall,cu bloaca trantite peste noapte,nu prea e verde.: E verde, dar de mucegai.