Își mai amintesc clujenii ce magazin era în această imagine? „Atunci era un magazin rafinat cu lucruri rafinate” - FOTO


O nouă imagine a fost “scoasă la lumină” de către pasionații de fotografie a Clujului de altădată, care datează din anii ‘60, începutul anilor ‘70.

Imaginea publicată pe grupul de Facebook numit “Amintiri din Vechiul Cluj” înfățișează un magazin rafinat, care vindea cadouri, bijuterii sau ceasuri.

Magazinul surprins în poză era situat lângă fostul cinema „Timpuri Noi.” 

„În acel magazin acuma sunt haine aruncate de alții și aduse de noi în centrul urbei. Atunci, era un magazin rafinat cu bijuterii și lucruri rafinate”, și-aduce aminte un clujean. 

„Era un magazin mai mare cu porțelanuri, cristal, rubin, stampe chinezești, asta pe partea dreaptă, iar pe stânga era raion de cosmetice, creme, parfumuri, farduri... Magazinul era de lux. Alături era un magazin mai mititel cu ceasuri de masă, perete, de mână, bijuterii chinezești din argint filigran, și gablonțuri. Tot de lux,” a răspuns unul dintre utilizatori.

„Romarta, și erau doar lucruri de calitate, porșelanuri și sticlărie,” a mai adăugat un clujean.

„Nu mai țin minte numele magazinului de langă cinema ''Timpuri Noi'', dar acolo am văzut vestitele produse ale Irisului, adevărate opere de arta: ''betivi pe banca'', ''batran pescar,'' a mai punctat alt utilizator.


Comentarii Facebook