Vineri 18 Octombrie

Mănășturul copilăriei noastre nu avea blocuri până lângă pădure. Imagini de la Groapa Moșului - FOTO


Mănășturul copilăriei celor din generația 75 - 80, care au acum 40 - 45 de ani, nu avea blocuri până la liziera pădurii, cum este acum. Groapa Moșului, porțiunea dintre Liceul Industrial 8 și până la pădure era un câmp superb, care vara era loc de grătare, teren de fotbal și spațiu de agrement. 

Imaginea unor vremuri demult apuse a stârnit nostalgia clujenilor. Pe un grup de Facebook destinat celor care trăiesc sau au trăit în cartierul Mănăștur a apărut o imagine cu Groapa Moșului, actuala stradă Edgar Quinet.

Atunci socializarea se făcea altfel, nu ore în șir în fața calculatorului. 

Aici am venit prima oară in Manastur pe 1 mai 1977...era plin de lume cu pături. Si toată lumea bea apă din fântâna”, ”Nu era doar loc de recreere, ci și de procreere. De cum intrai în pădure (la Terenuri) găseai plin de protexuri pe jos. Se tufea lumea pe vremea aia, nu ca azi când îi vezi că stau toți pe console de joc”, ”Până prin 1968 la Groapa Moșului se încingeau meciuri de fotbal între români. Țiganii jucau și ei puțin mai jos,la locul numit Pe Pârâu!”, au comentat cei care au văzut imaginile.

b6ccd9efde5b3aa0e9b436af451ef7a4.jpeg

Foto: Trăiesc în Mănăștur/Marius Gavriluț „Pe vremuri în Groapa Moșului”

Comentarii Facebook