Roadtrip -urile făcute de motocicliști sunt la modă de foarte mult timp. O fotografie, cu un grup de bikeri din Mureș, realizată în 1957 pe Dealul Feleacului, este absolut senzațională și te face să îți plănuiești o excursie.
Bulevardul Eroilor s-a schimbat la ”față” după anii 2000, dar înainte era plin de verdeață, cu o alee pietonală pe mijloc. Traficul se derula pe ambele părți ale aleii.
Clujul apare într-o fotografie superbă realizată de pe Dealul Detățuie, înainte de anul 1911.
O tânără fotografiată noaptea lângă Școala de Muzică din Cluj-Napoca, în 1960, prezintă superbul Cluj de altă-dată.
Strada Iuliu Maniu apare în filmul "Corigenta domnului profesor" (1966). Erau terase pe ambele trotuare, iar atmosfera este una pitorească.
Ștrandul Municipal al Clujului s-a construit la finele anilor 1970.
Un plan al Cluj din 1905 prezintă cât de întins era orașul.
O fotografie rară, realizată undeva după anul 1950, de pe blocul Republica, prezintă Clujul ca într-o superbă litografie realizată de un artist celebru. În realitate, este vorba despre o fotografie realizată de pe terasa de la ultimul etaj.
Meteorit la Mociu - Meteoritul căzut la Mociu, în 3 februarie 1982, este cel mai mare din România. Specialiștii spun că avea la intrarea în atmosferă 30.000 de kg și că s-a împrăștiat pe o rază de 15 km.
1 mai - Ziua Muncii era sărbătorită cu marșuri. O fotografie din 1959 arată modul în care sărbătoreau muncitorii.
Vizita Regelui Mihai de la Cluj-Napoca, din 1945, arată că România era deja înghițită de mașinăria de propagandă sovietică.
Accidentul aviatic de la Vlădeasa, din 1970, a fost ținut secret de Nicolae Ceauşescu. Oamenii au fost lăsați să moară acolo și nimeni nu i-a căutat. Printre puținele fotografii făcute au fost realizate în 1971.
Clujul a fost vizitat în 1956 de artistul William Edwin Pidgeon, care a realizat o serie de fotografii cu orașul. Piața Avram Iancu era absolut superbă în acei ani, o oază de verdeață cu copaci.
Dictatorul Nicolae Ceaușescu a vizitat Combinatul Industria Sârmei Câmpia Turzii, în 11 iulie 1969.
Hotelul si cafeneaua New York / Continental beneficia în 1910 de o terasă pe trotuar.
Imagini dintr-o duminică cu dans și voie bună la Pădurea Făget, Cluj, realizate în 1891.
Viitoarea catedrală greco-catolică din Piața Timotei Cipariu, Cluj-Napoca s-a conturat, mai întâi, ca vis al Cardinalului Iuliu Hossu, acum fericit episcop martir (deoarece în anii dinainte de 1948 Catedrala episcopală „Schimbarea la Față” a Eparhiei de C
Clădirea Facultății de Litere de pe strada Horea are o istorie de peste 100 de ani. Acolo a funcționat încă de la inaugurare, în 1911, Şcoala romano-catolică de fete Marianum sau Institutul Romano-catolic Marianum.
Clujul are o serie de statui spectaculoase, dar acestea nu au fost încă de la început amplasate în locurile pe care le cunoaștem astăzi. Spre exemplu, Obeliscul Carolina, din Piața Muzeului, ”ascuns” acum și îngrămădit de toate terasele care sunt acol
Clujul vrea să refacă Piața Avram Iancu, dar nimeni nu se atinge de statuia lui Avram Iancu. Înainte de 1989, Piața Avram Iancu era extrem de bine proporționată. Rondourile de flori, străjuite de garduri vii, erau îngrijite la perfecțiune. Armonia culo
Pistruiatul 1973 - Filmul Pistruiatul, emblematic pentru anii 70, a fost filmat la Cluj și Oradea. Regizat de Francisc Munteanu, cu Sergiu Nicolaescu în rolul ilegalistului Andrei, Costel Băloiu interpretând rolul Pistruiatului, băiatul de 13 ani care
Băile Sărate din Turda se află intr-o zonă depresionară, inconjurată de păduri, la o altitudine medie de 360 m, constituind cel de al doilea areal al rezervației naturale "Sărăturile Ocna Veche".
O fotografie istorică din anii 1940 prezintă gaterul lui Teodor Șușman, fostul lider al grupului anticomunist Șușman din Răchițele, comuna Mărgău.
Oțelarii din Câmpia Turzii erau oameni de vază în oraș, iar meseria era una dintre cele mai râvnite. Activitatea prospera, dar după Revoluție interesele mondiale nu au mai coincis cu cele locale. iar acum combinatul este o ruină .
Ghiță Mureșan a fost una dintre vedetele echipei de aur a Clujului, din care mai făceau parte Rosnavschi și Marcel Tenter.
Casa de Cultură a Studenților a fost ridicată în 1959 - 1960, într-un elan muncitoresc și cu ajutorul tinerilor care au fost încântați că vor avea un spațiu al lor.
Toboganul mare de lângă Parcul Central din Cluj-Napoca era cel mai frumos din oraș, înainte de 1989.
O fotografie foarte rară prezintă ștrandul Municipal, din Cluj-Napoca. Ștrandul Municipal al Clujului funcționa deja în 1980. Imaginea este una splendidă, în alb și negru. Ștrandul Municipal
Clujul a avut agricultură prosperă de-a lungul anilor, mai puțin în ultimii 35 de ani, când orașul a cunoscut un asalt urbanistic.
Clujul vechi avea un aer pirotesc. Imaginile păstrate de atunci, colorate acum cu ajutorul tehnologiei arată un oraș vibrant.