Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Cum arăta interiorul clădirii în 1910?
Clădirea Teatrului Național din Cluj-Napoca este sediul companiei Teatrul Național „Lucian Blaga” și al companiei Opera Română din Cluj.
Demolarea Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca s-a făcut la începutul anilor 1900. Clădirea era considerată necorespunzătoare.
Primari Cluj după Revoluție - Cine au fost primarii Clujului după 1989 - Clujul a avut după 1989 nouă primari, primii patru fiind în ”post” numai până în 1992.
Primarii Clujului - Lista primari Cluj, perioada comunistă - Clujul a avut 15 primari în perioada comunistă.
O imagine care prezintă intersecția dintre străzile Regele Ferdinand, George Baritiu, Horea și Piața Mihai Viteazul arată cât de aerist era totul acum 50 de ani.
Lucrările de modernizare a Aeroportului Cluj au început în 1960, iar zece ani mai târziu a fost dat în folosință turnul de control dotat cu tehnică ultramodernă.
Ziarul „Clujul” din 1923. Cum sunau anunțurile plătite de oameni la mica publicitate? Studenții căutau chirii „ori și unde în oraș”.
Raliul Feleacului, 7 octombrie 1973, s-a soldat cu cel mai grav accident de la o competiție automobilistică din Cluj.
Casa Armatei și acum Cercul Militar au fost preluate după 1945 de către Armată, dar înainte acolo funcționau firme. Acolo era o reprezentanță auto care vindea mașini americane, iar lângă cinema Royal.
Clujul are ”Farmec” din 1960. Fabrica a fost înființată acum 71 de ani sub numele de ”Intreprinderea de produe casmetice”.
Clujul a fost fotografiat din aer încă din anii 1960, dar puține imagini au mai rămas sau au fost făcute publice.
Hotelul Belvedere din Cluj a fost construit de comuniști după anul 1970 și era un ansamblu avangardist pentru acele vremuri. Arhitecții plănuiau să ”rupă gura târgului” și să amplaseze și o telecabină sau un ascensor, dar, din anumite motive, planurile au
O cununie civilă filmată în 1990, la Cluj-Napoca, prezintă atmosfera din oraș la 3 luni de la Revoluția din 1989.
Restaurantul Intim din Cluj a fost deschis în 1960, fiind mult timp cel mai cochet local din oraș, care atrăgea lumea bună. Femeile frumoase erau cheia succesului.
Aeroportul Internațional Cluj a fost fondat la 1 aprilie 1932 de către Ministerul Român al Industriei și Comerțului.
Imagini cu inundația care a fost pe străzile Clujului în 8 mai 1975 arată că pe atunci oamenii nu se panicau la orice lucru.
Piața Unirii din Cluj-Napoca și-a schimbat de mai multe ori ”haina” de-a lungul anilor, dar cea mai frumoasa a fost până în anii ‘90.
Vă mai amintiți? Ce mâncau românii pe vremea lui Ceaușescu?
Clujul era un oraș plin de viață la finalul anilor 80, cu trafic auto intens în ciuda faptului era criză de carburanți.
Fotografii spectaculoase cu Piața Mihai Viteazul înainte de amplasarea statuii domnitorului. Frumusețea deosebită a locului de demult.
Balena Goliat a ajuns la Cluj în iarna anului 1964, la început, în cadrul unui tur organizat în toată România. Evenimentul a marcat întreaga generație, fiind ceva ce foarte puțini oameni au putut vedea.
O fotografie inedită care ne arată cum s-au mutat toate cărțile în sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Cluj-Napoca în 1908.
Cetățuia a fost până în 1991 loc de păscut animalele. Puțini își mai aduc aminte, iar tinerii nu mai știu nimic despre acest lucru.
Sala Zodiacului de la Cluj și Legenda Corbului! Sala Zodiacului conținea și zodia corbului
Mori de apa la Cluj!
Defilările de 23 August erau obligatorii înainte de 1989. Erau un spectacol în toată puterea cuvântului, dar de multe ori fals și făcut numai pentru a fi pe placul liderilor de partid.
Palatul Sebestyen sau Piața Unirii nr 8, a fost construit între 1912-1913 în stil secession, de bogatul antreprenor David Sebestyen după planurile arhitecților Aladar Karman și Gyula Ullman.
Actuala Clinică de Pediatrie 2 a aparținut soților Lengyel. În 1944, pierd totul în urma unui șantaj nazist - FOTO
Clujul liniștit de până în 1918. Sunt steaguri ungurești pe clădiri - FOTO