Arhitectul Panaite Mazilu a proiectat prima sală a sporturilor din Cluj-Napoca, după un model și design preluat din Franța.
Biserica Sf. Petru are o istorie cel puțin interesantă. Actuala biserică romano-catolică, neogotică a fost construită între anii 1844 - 1848, pe ruinele unui alt locaș de cult, din care a rămas doar partea de jos.
Deși poate părea ciudat, înghețata este strâns legată de copilăria și adolescența multor clujeni.În Cluj-Napoca, cel mai îndrăgit dintre vânzătorii de îngheață era Daut Ismail, un cofetar care vindea înghețată și dulciuri la cofetăria lui din zona Pata.
Pasionații grupului „Istoria Fotografiei Clujene” au publicat o nouă amintire din istoria Clujului. Mai exact, este vorba despre o cofetărie foarte cunoscută și iubită de către clujeni.
Acum câteva zeci de ani cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca era o adevărată oază de liniște și relaxare, fiind acoperit de verdeață.
Pasionații grupului „Istoria Fotografiei Clujene” au publicat o nouă amintire din istoria Clujului. Mai exact este vorba despre o imagine care arată o moară plutitoare de pe Șomes.
Casa Filstich-Kemeny, aflată în Piața Unirii, care este declarată monument istoric, are o poveste foarte bogată. Aceasta a aparținut unei familii cu origini germane.
Bulevardul Eroilor este una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca.
O fotografie din Clujul anilor 70 a stârnit un val de nostalgie printre clujeni.Pe grupul ,,Amintiri din Vechiul Cluj a fost postată o imagine cu un vânzător ambulant de lozuri în plic.
Pe data de 30 iunie, acum 192 de ani, s-a născut unul dintre cei mai valoroși fotografi din Cluj, Veress Ferenc, care a publicat mai multe albume de fotografii și poze despre oraș.
În inima Clujului, în jurul anului 1905, un fotograf a imortalizat un moment cotidian al orașului, capturând un fragment din viața de odinioară. Imaginea, acum recondiționată și eliberată de zgârieturile timpului, ne oferă o privire fascinantă asupra pieț
Cartierul Mănăștur s-a schimbat constant în ultimele decenii. Însă blocurile construite în anii ’70 au rămas tot acolo. Mai multe fotografii au fost postate cu unul dintre cele mai vechi cartiere din Cluj-Napoca
Trecem în fiecare zi pe lângă tot felul de clădiri fără să știm povestea din spatele acestora sau importanța pe care o aduc orașului Cluj-Napoca.
Clujul s-a schimbat radical în ultimul secol. Cu toate acestea, anumite construcții par să rămână pentru eternitate.
O fotografie veche și plină de farmec cu două tinere care stau cu spatele la cameră, privind cu uimire panorama orașului de pe terasa hotelului Napoca este dovada unor ani parcă mai liniștiți decât cei pe care îi trăim acum.
O nouă imagine a fost “scoasă la lumină” de către pasionații de fotografie, care datează din perioada sfârșitului anilor ‘60, începutul anilor ‘70
O fotografie istorică a bulevardului 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca a fost publicată pe grupul de Facebook „Amintiri din vechiul Cluj”.
Astăzi a murit Victor Lungu, redactor-șef al Ziar de Cluj. Un mesaj de rămas bun a fost transmis de colegii de redacție:Te iubim. Multumim pentru veselia ta de etern copchil
Chios, unul dintre cele mai emblematice lacuri din Cluj-Napoca este locul unde clujenii se distrează de mai bine de o sută de ani.
Ne plimbăm aproape zilnic pe aici, dar nici nu ne dăm seama că povestea podului de lângă actualul Grand Hotel Napoca era o semnificație și o istorie mai importantă decât am crede.
Florin Piersic, supranumit Alain Delon de România, și-a dedicat întreaga viață scenei și publicului, fiind unul dintre cei mai apreciați actori din țară.
Sunt multe povești legate de locurile din Apuseni, unele sunt fantasmagorice, unele îți aduc zâmbetul pe buze, iar altele te fac să lăcrimezi de-a binelea.
Băile Someșeni sunt abandonate de zeci de ani și au ajuns groapă de gunoi.
Dacă vă întrebați de când au circulat troleibuze în Cluj, ei bine, o fotografie de arhivă vă răspunde la această întrebare. Poza datează din 10 noiembrie 1959 și a fost postată pe un grup de Facebook de amintiri din Cluj, de către Felix Ostrovschi. Fotogr
Pe vremuri, pe lângă știrile cotidiene și importante, în ziare se mai găseau și materiale amuzante sau distractive, bazate pe întâmplările din viața locuitorilor de la acea vreme.
Într-o fotografie veche din perioada comunistă, mulțimea de muncitori de la fabrica Clujana din Cluj-Napoca evocă o eră în care industriile erau înfloritoare și pilonii economiei locale.
În Munții Apuseni vom găsi întotdeauna locuri incredibile ce au în spate o poveste parcă desprinsă din filme și o importanță uriașă pentru istoria Transilvaniei.
O fotografie veche a reînviat amintiri dintr-o epocă demult apusă. În mijlocul acestei fotografii, cu un aer între nostalgie și inedit, se află un băiețel încercând să se urce pe o bicicletă mult prea mare pentru statura sa.
Clujul a avut de-a lungul anilor o mulțime de personalități feminine care au ajuns repede în atenția publicului larg și care au reușit să rămână relevante până în ziua de azi.
O fotografie rară, datând din 8 iulie 1979, a fost recent descoperită, oferind o privire fascinantă în trecutul vibrant al orașului Cluj-Napoca. Imaginea, realizată în centrul orașului, lângă cunoscuta locație Melody, capturează atât oamenii cât și un aut