Recunoașteți locația? Era terasa cu una dintre cele mai frumoase panorame ale Clujului în anii '70- FOTO


Terasa Hotelului Napoca, anii  '70- Poate cea mai frumoasă panoramă asupra Clujului în acele vremuri

O fotografie veche și plină de farmec cu două tinere care stau cu spatele la cameră, privind cu uimire panorama orașului de pe terasa hotelului Napoca este dovada unor ani parcă mai liniștiți decât cei pe care îi trăim.

Îmbrăcate în rochii elegante și scurte, specifice anilor '70, tinerele par captivate de frumusețea liniștită care se întinde peste Clujul vechi, într-o atmosferă de eleganță și rafinament specifică epocii.

Hotelul Napoca, inaugurat la finalul anilor '60, era un simbol al modernității în Cluj, impresionând prin arhitectura ce amintea de o ”casă moțească contemporană”, dar adaptată la standardele vremii. Cu o siluetă distinctivă în peisajul urban, hotelul atrăgea nu doar priviri curioase, ci și pe cei care căutau un loc unde să admire orașul dintr-o perspectivă de ansamblu.

În jurul acestei fotografii vechi, pe rețelele de socializare, comentariile adunate aduc aminte de clipele petrecute aici în tinerețe, atunci când terasa hotelului Napoca era un refugiu de la agitația cotidiană.

”În 1971 la Napoca am facut banchetul de absolvirea liceului. Hotelul era cel mai nou si modern din oras deschis de prin 69-70 lumea remarcase silueta de casa moteasca a cladirii”...”era locul meu preferat era terasa de sus", mărturisesc comentatorii, subliniind cât de mult aprecia priveliștea oferită și atmosfera de relaxare pe care o oferea locul.

Altul își aduce aminte cu o nostalgie palpabilă de serile petrecute cu prietenii, savurând mâncăruri alese și admirația pentru orașul luminat sub ei. "Era locul unde uitam de tot și de toate și ne bucuram de clipele de neuitat", adaugă el, ilustrând magia și farmecul terasei hotelului în acele vremuri.

Fotografia și povestirile adunate în jurul ei reflectă farmecul unei perioade demult apuse. În fiecare detaliu, se resimte vibrația unei Cluj de altădată, unde terasa înălțimii hotelului Napoca juca rolul de martor al poveștilor și bucuriilor unei generații. 

Comentarii Facebook