Concert inedit la Cluj-Napoca. 500 de chitariști pe „scena” din centrul orașului, alături de trupe îndrăgite


Un eveniment inedit va avea loc la Cluj-Napoca, unde 500 de chitariști din 28 de orașe din toată România vor cânta alături de Emeric Imre, Bosquito și Semnal M, în acest weekend, în Piața Unirii.

"Pune Mâna pe Chitară - Folk & More" revine în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, între 6 şi 7 iulie, pentru a aduce împreună peste 500 de chitarişti care vor cânta alături de nume importante din muzica folk-rock. În acest weekend, programul educaţional "Pune Mâna pe Chitară" organizează pentru al treilea an în Cluj-Napoca un concept de festival cu adevărat unic, promiţând două zile de muzică live şi o atmosferă plină de emoţie. Sute de chitarişti din toată ţara vor interpreta cele mai iubite piese folk şi rock împreună cu trupe şi artişti importanţi precum Bosquito, Semnal M, Emeric Imre şi Gabriel Ghiţă", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Asociaţia Culturală Play, organizatoarea evenimentului.

Ziua de sâmbătă debutează cu Serenada din Piaţa Unirii, care va reuni chitarişti din Sibiu, Deva, Făgăraş, Craiova, Curtea de Argeş, Oradea, Arad, Reşiţa, Alba Iulia, Bistriţa, Rm. Vâlcea, Sighişoara, Turda, Botoşani, Slatina, Cisnădie, Jibou, Dej, Tăşnad, Sânmartin, Tg.Frumos, Pişchia, Tg. Lăpuş, Izvoarele, Gilău, Izvoru Crişului.

Cele 16 piese din playlist-ul concertului vor răsuna de pe corzile a peste 500 de chitarişti, acompaniaţi de Bosquito, Semnal M şi Emeric Imre. Printre melodiile româneşti se numără "Două mâini" şi "Omul perete" (Bosquito), "Floare de colţ" şi "M-am îndrăgostit numai de ea" (Ducu Bertzi), "Nebun de alb" şi "Noaptea de unul singur" (Emeric Imre), "La fereastra ta", "Spune-mi cine eşti" şi "Primăvara românească" (Semnal M), "Iubirea" şi "Trebuie să crezi" (Antract), "Adio, deci pe curând" şi "Vinovaţii fără vină" (Mircea Vintilă).

Playlistul include şi piese internaţionale celebre precum "Another Brick in the Wall" (Pink Floyd) , "Have You Ever Seen the Rain" de la Creedence Clearwater Revival, "Hotel California" semnată de Eagles şi "Let It Be" a celor de la The Beatles.

Seara se va încheia cu trei concerte de excepţie. De la ora 20:00, Emeric Imre ne va încânta cu un recital de muzică folk de cea mai bună calitate, din care nu vor lipsi hit-uri precum "Nebun de alb" şi "Noaptea de unul singur", dar şi multe alte piese care au marcat cariera sa. De la ora 21:00 urcă pe scenă Semnal M, legendara trupa din Cluj-Napoca, ne va aduce spiritul rock autentic cu piesele "La fereastra ta", "Spune-mi cine eşti", "Primăvara românească" şi multe altele. Seara va culmina cu un concert Bosquito, una dintre cele mai în vogă şi mai iubite trupe din România

Duminică, 7 iulie, trei evenimente Street Guitar animă Clujul. Clujul va prinde viaţă prin trei evenimente Street Guitar, care vor aduce pe străzile oraşului grupuri de chitarişti din întreaga ţară. Momentele muzicale vor avea loc în diverse pieţe şi zone centrale ale oraşului, invitând trecătorii să se alăture şi să se bucure de momente de relaxare şi evadare din rutina zilnică. Evenimentul promite să aducă un suflu nou în oraş şi să creeze o atmosferă deosebită, în care muzica va fi puntea de legătură între artişti şi comunitate, potrivit agerpres.ro.


Comentarii Facebook