Vineri 20 Decembrie

Imaginea IMPERFECTĂ a lui Alin Tișe, dezvăluită în „Fluturele Dor și Floarea de Apă”: „Ferească Dumnezeu de omul perfect!”-Interviu neconvențional


Interviu Alin Tișe: Imaginea imperfectă a lui președintelui CJ Cluj Alin Tișe, „dezgolit” de armura politicianului perfect în „Fluturele Dor și Floarea de Apă”


 Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, și-a lansat în această seară cartea „Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”. Evenimentul a fost prilejul  pentru a descoperi latura sensibilă și reflexivă a unui politician care, de această dată, a ales să vorbească despre iubire, vulnerabilitate și imperfecțiunea umană.

Într-o atmosferă caldă, plină de emoție și introspecție, Alin Tișe a oferit o imagine diferită față de cea cu care suntem obișnuiți în spațiul public. Departe de discursurile politice și de deciziile administrative, autorul și-a dezvăluit gândurile despre iubire, spiritualitate și condiția umană. "Fluturele Dor și Floarea de Apă" este o lucrare care explorează profunzimea sentimentelor și a legăturilor sufletești, prezentând o poveste ce îmbină ficțiunea cu realitatea autobiografică. Publicul prezent a fost martorul unei mărturisiri despre cum iubirea poate transcende timpul și spațiul, despre imperfecțiunile care ne fac mai frumoși și despre credința care oferă sens vieții.

În această carte, Alin Tișe aduce în prim-plan ideea că fiecare dintre noi este capabil de o iubire profundă și eternă. Fie că este vorba despre iubirea pentru copii, părinți, parteneri sau chiar pentru lucrurile simple care ne definesc viața, această iubire este esențială pentru a atinge fericirea. Volumul reprezintă un apel la descoperirea sentimentelor autentice și la acceptarea vulnerabilităților care ne definesc ca oameni. În cadrul interviului acordat Știri de Cluj la lansare, Alin Tișe a detaliat sursele sale de inspirație și lecțiile de viață pe care le-a integrat în această operă emoționantă.

Reporter Știri de Cluj: Domnule Tișe, este această carte inspirată din realitate sau este pură ficțiune?

Alin Tișe: Nu, este un basm, o ficțiune, o creație a imaginației. Personajul principal apare și în prima mea carte, unde povestea avea un puternic caracter autobiografic. Prima carte vorbește despre viața de o zi a unui fluture care, prin iubire și prin pierderea mamei, devine nemuritor. În această a doua carte, povestea continuă cu viața lui de fluture nemuritor, care trăiește toate aceste sentimente: iubire, dragoste, nostalgie, melancolie.

Reporter: Ați spus că această carte este un apel către oameni să-și redescopere iubirea. Ce fel de iubire abordați mai exact?

Alin Tișe: Da, această carte este un îndemn pentru ca oamenii să-și descopere iubirea din sufletele lor. Toți oamenii sunt capabili de o iubire eternă. Poate fi iubirea față de copiii noștri – o iubire nevinovată și absolută, care nu cere judecăți și pe care o poți manifesta zilnic. Poate fi iubirea față de un animăluț de companie, iubirea față de părinți sau chiar iubirea față de o echipă sportivă. De exemplu, iubirea pentru o echipă nu depinde de rezultate, fie că joacă bine sau rău, rămâi cu sufletul alături de ea.

Cred în acea iubire care poate schimba destine și poate crea o comuniune profundă între sufletele oamenilor. Cine nu crede în asta, în opinia mea, nu poate ajunge la fericirea pe care ne-o dorim cu toții.

Reporter: Cum vedeți legătura dintre credință și iubire?

Alin Tișe: Credința în Dumnezeu nu poate exista fără sentimentul de iubire. Relația noastră cu Dumnezeu este, de fapt, o relație de iubire. Am avut credință în Dumnezeu încă din copilărie, dar nu am încercat niciodată să înțeleg dincolo de cuvintele: „du-te la biserică să te ajute Dumnezeu”. Abia mai târziu am început să înțeleg. Noi ar trebui să mergem la biserică pentru a ne contopi cu Duhul Sfânt, nu doar pentru a cere ceva.

Nu înseamnă că dacă nu mergi la biserică, Dumnezeu te iubește mai puțin sau că te vei îmbolnăvi. Esența rugăciunii este comuniunea cu Duhul Sfânt. Maturizându-mă și acceptându-mi imperfecțiunile, am înțeles că tocmai în această imperfecțiune constă frumusețea vieții noastre.

Reporter: Ați menționat importanța asumării imperfecțiunilor. Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?

Alin Tișe: Să-ți recunoști imperfecțiunile nu înseamnă că ești vulnerabil. Din contră, înseamnă să te asumi așa cum ești, cu bune și rele. Ferească Dumnezeu de omul perfect, de cel care, din orgoliu, nu poate spune „iartă-mă” sau „te iubesc”. Imaginați-vă cât de trist trebuie să fie pentru un om care, la finalul vieții, realizează că nu a renunțat la orgoliu și nu s-a împăcat cu cei dragi. Un astfel de suflet, plin de nefericire și neîmplinire, pleacă din această lume cu o povară grea. De aceea cred că este ideal ca oamenii să se accepte pe ei înșiși și să își asume vulnerabilitatea prin imperfecțiunile lor.

Reporter: Ați recuperat o poezie de dragoste scrisă la 30 de ani, pe care ați inclus-o în carte. Ce reprezintă aceasta pentru dumneavoastră?

Alin Tișe: Este singura poezie pe care am scris-o vreodată. Am găsit-o după 30 de ani, pe un șervețel, și i-am găsit locul perfect în această carte. Reprezintă emoțiile pure ale primei iubiri și o legătură cu trecutul meu. O întâmplare fericirită a făcut să recuperez această primă și ultimă poezie pe care am scris-o la 20 de ani, și pe care am recuperat-o de la doamnă căreia i-am scris-o eu pe un șervețel, am trimis-o într-o scrisoare. Doamna respectivă a păstrat-o timp de 30 de ani, între timp s-a îngălbenit șervețelul. După 30 de ani a găsit-o și mi-a trimis-o, așa că am recuperat-o și i-am găsit loc în această carte. 


Cartea „Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii” este disponibilă acum și promite să ofere o perspectivă sensibilă și profundă asupra iubirii și conexiunilor sufletești.


Screenshot 2024-12-19 215152.png

Comentarii Facebook