Picturi superbe semnate de Adrian Ghenie, expuse în premieră la un muzeu din Ardeal! Artistul școlit la Cluj face furori în toată țara


Mai multe picturi picturi semnate de celebrul Adrian Ghenie, aflate în colecția lui Zenoviu Haiduc, vor fi expuse în toamnă la Muzeul Național Brukenthal, în cadrul SCAF - Sibiu Contemporary Art Festival. 

Anunțul a fost făcut miercuri, 29 ianuarie de managerul muzeului sibian, Alexandru Chituță.

Această expoziție este una dintre cele mai importante dedicate artei contemporane românești ce a fost realizată până acum la Sibiu. Sunt numeroși artiști contemporani. De asemenea vom putea vedea la Sibiu lucrări semnate de cei mai importanți și în vogă artiști români contemporani.

Prezența lucărilor de pictură semnate de Adrian Ghenie este o premieră și îi mulțumesc colecționarului Zenoviu Haiduc, cât și artistului, pentru faptul că Sibiul și Muzeul Național Brukenthal vor găzdui această expoziție.

Este o primă acțiune importantă ce va fi inclusă în cadrul SCAF - Sibiu Contemporary Art Festival. Muzeul Național Brukenthal face demersuri zilnice pentru a crește calitatea evenimentelor, pentru a aduce bucurie și opere de artă valoroase la Sibiu.

Mulțumim tuturor celor care ne sprijină și celor care răspund invitației noastre'', a declarat Alexandru Constantin Chituță.

Cotat drept unul dintre cel mai bine vânduți artiști români contemporani la nivel mondial, Adrian Ghenie se remarcă prin lucrările sale indiferent de tehnicile abordate.

În 2001, artistul a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj. În 2005, alături de colegul său Mihai Pop, fondează la Cluj Galeria Plan B, care avea să devină unul dintre epicentrele vieţii artistice din oraş.

În 2007, Galeria Plan B organizează pavilionul românesc al Bienalei de la Veneţia, iar în 2015, Adrian Ghenie reprezintă România în cadrul celei de-a 56-a ediţii a Bienalei, cu proiectul ‘Darwin’s Room’.

La Sibiu vor fi expuse lucrări aparținând și altor autori, din colecția lui Zenoviu Haiduc.

Printre artiștii incluși în expoziție se numără: Ion Grigorescu, Adrian Ghenie, Hortensia Mi Kafchin, Victor Man, Ciprian Mureșan, Codruța Cernea, Lorena Cocioni, Adrian Ganea, Simion Cantemir Hausi, Georgeta Năpăruș, Victor Ciato, Șerban Savu și mulți alții”, a mai precizat managerul Muzeului Național Brukenthal, Alexandru Chituță. 

Comentarii Facebook