VIDEO Capul Sfântului Apostol Toma, adus sâmbătă pentru prima dată la Cluj-Napoca. Clujenii, așteptați să se închine la moaștele a trei sfinți


Capul Sfântului Apostol Toma, adus pentru prima dată la Cluj-Napoca: Clujenii sunt chemați să se închine și la moaștele Sfântului Luca al Crimeei și ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina

La sfârșitul acestei săptămâni, Cluj-Napoca va avea parte de un eveniment deosebit: VEZI VIDEO Capul Sfântului Apostol Toma, unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos, va fi adus din insula grecească Patmos.

Screenshot 2024-10-04 121751.png


Alături de acesta, vor fi expuse și părticele din moaștele Sfântului Luca al Crimeei și moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina. Moaștele vor fi prezentate la Parohia „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Mărăști, începând cu ora 17:00, sâmbătă, 5 octombrie, și vor rămâne disponibile pentru închinare până marți, 8 octombrie.

Screenshot 2024-10-04 121803.png

Delegația greacă, condusă de mitropolitul Pantelimon de Veria, Nausa și Kampania, va sosi sâmbătă, iar credincioșii sunt așteptați să se alăture la rugăciuni și momente de reculegere. Duminică, 6 octombrie, se va oficia Sfânta Liturghie, celebrată de mitropolitul Clujului, Andrei, alături de mitropolitul Pantelimon și un sobor de preoți și diaconi.

Un moment istoric pentru comunitate

„Prezența capului Sfântului Apostol Toma, ocrotitorul bisericii noastre, reprezintă un moment istoric și o ocazie rară și binecuvântată. El simbolizează căutarea adevărului cu o inimă sinceră și credința în Hristos Cel înviat. Îi așteptăm cu drag pe toți credincioșii să ni se alăture în rugăciune, atât la slujbele speciale, cât și în momentele de reculegere din biserica noastră, care va fi deschisă nonstop în această perioadă”, a declarat preotul paroh Marius Goga.

Acest eveniment spiritual are loc cu binecuvântarea PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sfântul Apostol Toma este sărbătorit pe 6 octombrie în calendarul ortodox, iar aducerea capului său la Cluj-Napoca oferă o oportunitate unică de a cinsti memoria și învățăturile acestuia.



Comentarii Facebook