Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber la Cluj-Napoca, în 6 - 8 septembrie
Clujenii sunt așteptați la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, eveniment care va avea loc în perioada 6 - 8 septembrie, fiind prezenți concurenţi din peste 18 ţări.
Evenimentul din acest an va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, unde echipele de bucătari din România, Germania, Coreea de Sud, Elveția, Israel, Rusia, Ungaria, Turcia, Serbia, Cipru, Bosnia și Herțegovina, Anglia, Bulgaria, Azerbaidjan, Albania, Austria și Croația se vor întrece în arta gătitului pentru Cupa Polus.
Competiția va fi împărțită pe mai multe etape și clase de concurs, după cum urmează:
-CLASA Cooking Live - Bucătărie Caldă - secţiunea profesionişti
CATEGORIA A (sâmbătă) – Preparate etnice - 45 minute
CATEGORIA B (sâmbătă) – Preparate din pui - 45 minute
CATEGORIA C (duminică) – Preparate din porc - 45 minute
CATEGORIA D (duminică) – Preparate din peşte - 45 minute
-CLASA PREZENTARE ARTISTICĂ - Cold Dish- secţiune ce este adresată atât profesioniştilor cât şi amatorilor, unde fiecare concurent sau echipă poate participa la una sau mai multe categorii.
CATEGORIA A (sâmbătă) – Platou Rece
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Starters
CATEGORIA B (sâmbătă) – Desert
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Desert Festiv
CATEGORIA C (duminică) – Patiserie
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Preparate pentru Coffee Break
CATEGORIA D (duminică) – Peşte
- prezentare pentru 6+1 persoane
- tematică: Preparate din peşte
CATEGORIA E (duminică) – Carving, sculptură în fructe și legume- prezentare
- tematică: Fiinţa umană şi universul
CLASA COOKING SHOW – Masters of Flames
În cadrul competiţiei fiecare concurent va primi un stand 3m x 3m, masă de lucru, ceaun, arzător, butelie cu gaz lichefiat. Concurentul poate participa individual sau în echipă formată din maxim 3 persoane.
CATEGORIA A (sâmbătă), Ciorbe
- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu
CATEGORIA B (duminică), Fel de bază
- prezentare pentru 100 persoane + 1 pentru juriu
Ediția de anul acesta aduce și o nouă secțiune - Campionatul Naţional de Pizza și demonstrații de pizza freestyle.
Campionatul de pizza se va desfășura după următorul program:
-Sâmbătă 7 septembrie 2013 – se vor efectua înscrierile concurenţilor la faţa locului. Lista înscrierilor va fi completată de către Claudiu Toader. Concurenţii vor avea ocazia să discute cu Pizza Chef Toader în prealabil toate detaliile despre regulamentul concursului.
-Duminică 8 septembrie 2013 – se va desfăşura competiţia începând cu orele 12,00. În seara zilei de dumincă va fi ceremonia de premiere a concurenţilor (în jur de orele 21,00).
În plus, publicul spectator va avea parte de o surpriză din partea organizatorilor, toți cei prezenți la eveniment vor fi invitați să intre gratuit în jocul Gastro Poker, unde vor putea câștiga numeroase premii dacă vor trece de probele propuse de echipele de bucătari.
Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber - ediţia a VII-a se va desfășura în parcarea centrului comercial, Polius în perioada 6 - 8 septembrie 2013.
Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 6 septembrie, începând cu ora 18.00, iar activitățile din zilele de 7 și 8 septembrie vor începe de la ora 10.00.
0 Comentarii