Duminica 22 Decembrie

Cartea ”Superscrieri: Drumul generației noastre” se lansează la Cluj. Conține scrieri ale unor cunoscuți autori români


Cartea ”Superscrieri: Drumul generației noastre” va fi lansată de fundația Friends For Friends, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, vineri, 30 octombrie,la librăria Cărturești din Cluj-Napoca.

Antologia cuprinde 24 de materiale de non-ficțiune, purtând semnătura a 22 de autori români și care reprezintă un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri. Ambele lansări sunt însoțite de o expoziție de ciorne ale autorilor prezenți în carte.

Lansarea are loc vineri, 30 octombrie, de la orele 18:00 la librăria Cărturești, de la parterul Iulius Mall Cluj.

Superscrieri: Drumul generației noastre este gândită ca un gest de recunoaștere pentru autorii care au reușit în ultimii ani să aducă un nou standard de calitate și creativitate în zona jurnalismului narativ și a scrierilor de non-ficțiune din România. Cartea este disponibilă în rețelele Cărturești și Humanitas, iar încasările de pe urma vânzării vor fi direcționate către un premiu special la următoarea ediție a Premiilor Superscrieri, în 2016.

Cei 22 de autori prezenți în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Ștefan Mako, Mihnea Măruță, Teodora Neagu, Philip Ó Ceallaigh, Sintia Radu, Ani Sandu, Oana Sandu, Anca Simina, Elena Stancu, Vlad Stoicescu,Tea Teodorescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu, Lina Vdovîi.

Schițele, ciornele și materialele care i-au inspirat pe în realizarea materialelor din carte sunt o mărturie a aplecării lor către subiectele pe care și le-au ales, a muncii asiduue pe care au dus-o, uneori timp de luni de zile, pentru a scoate la iveală, a demonstra, a explica sau a demitiza povești din realitate. Sunt ciornele fără de care Cartea Superscrieri nu ar fi existat și care vor fi expuse alături de ea, cu ocazia lansării.

Expoziția de ciorne este curatoriată de Alina Bucur (MNAC) și reprezintă o readaptare a proiectului Ciorne2.0 – Cum devin ideile realitate?, realizat în 2013 de FFFF.

Comentarii Facebook