Cele mai colorate oraşe. Tu unde ţi-ai petrece vacanţa?
Unele dintre cele mai colorate oraşe sunt perfecte pentru o vacanţă de neuitat, oferindu-le acestora o serie de peisaje pastelate de neuitat.
Oraşul Manarola din Italia este unul dintgre cele mai vechi oraşele italiene din Cinque Terre, zonă de vis de pe riviera italiană, în regiunea Liguria. Manarola şi alte patru localităţi - Riomaggiore, Corniglia, Vernazza şi Monterosso al Mare - au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Zona este recunoscută pentru "armonioasă interacţiune între om şi natură".
O altă destinaţie pastelată spre care o să ne îndreptăm atenţia este o aşezare cu nume greu de pronunţat, şi chiar greu de scris: Ittoqqortoormiit, Groenlanda. Groenlanda oferă, de regulă, un peisaj dezolant. Însă toată această impresie se risipeşte la Ittoqqortoormiit. Chiar şi interiorul bisericii este extrem de colorat, la fel de colorat fiind şi exteriorul. Orăşelul este poarte de intrare în Parcul Naţional din nord-estul Groenlandei, care se întinde pe o suprafaţă fabuloasă - aproape 100 de milioane de hectare. Ideea orăşelului colorat aparţine coloniştilor care au păşit pentru prima dată aici în 1925. Într-un peisaj influenţat decisiv de iarna care nu se sfârşeşte niciodată, aceste culorii vii nu sunt doar drăguţe, ci par chiar o necesitate psihologică.
Nici localitatea din Norvegia aflată la 12 grade nord de Cercul Arctic, Longyearbyen este una plină de culoare. Nuanţele de orange deschis, roşul aprins şi bleu sunt cele care oferă viaţă oraşului. În ghidul turistic al Norvegiei, aflăm că într-una dintre minele de aici trăieşte Moş Crăciun (personaj "revendicat" şi de vecinii finlandezi şi suedezi).
O vacanţă la îndemână pentru români ar fi una în coloratul oraş polonez Gdansk. Portul baltic impresionează prin Biserica Sfânta Maria, probabil cea mai mare clădire din cărămidă de pe Glob, dar şi prin culorile extrem de vii şi de bine alternate ale clădirilor. Cele mai frumoase dintre faţade se găsesc de-a lungul zonei pietonale Dluga.
0 Comentarii