Miercuri 18 Septembrie

Cum recunoaște polițistul ardelean Marian Godină turiștii români dintr-o mulțime de străini: „Am făcut o listă scurtă cu câteva semne/Puteți completa”


Polițistul din Brașov, Marian Godină, cunoscut inclusiv pentru comentariile sale pline de umor, a împărtășit recent pe rețelele de socializare o listă de semne prin care poate identifica rapid turiștii români pe plajele din afara țării. 

Într-o postare pe Facebook, Godină detaliază cum românii se remarcă prin comportamente specifice, multe mai puțin flatante, pe o plajă. 

„Știu că am zis că nu voi posta nimic care poate isca polemică, dar neavând somn, am făcut o listă scurtă cu câteva semne care îți arată care oameni de pe o plajă din afara României îți sunt compatrioți. O puteți completa voi.

1. Sunt foarte gălăgioși.

2. Se miră des, ușor și, din nou, foarte gălagios.

Exemple: „Aute pește, aute pește!! Aute ce de îs!” (ca și când ar fi ceva anormal să vezi pești în apă)

3. Au vezica urinară foarte rezistentă și pot sta doar pe plajă și în apă de dimineața până seara, fără să aibă nevoie la toaletă, asta deși consumă 3-4 beri la halbă.

4. Românii poartă conversații de la distanțe de peste zece metri, uneori discuții ample, nu doar simple întrebări și răspunsuri. Uneori discuțiile pot fi auzite în italiană sau spaniolă. Nu vă lăsați păcăliți, tot români sunt.

5. Dacă o doamnă din Germania e în apă, vede niște scoici deosebite, iar soțul ei e pe șezlong, aceasta se va duce la el și îi va spune că a găsit niște scoici frumoase. Românul va economisi timp și energie și va exclama: băăă, hai băă, să vezi ce scoici am găsit! 

6. Folosesc des cuvintele „dreacu’, naiba, mânca-ți-aș, al dreacului, al boalii, mă-ta".

7. Stând pe șezlong, românilor le iese spiritul antreprenor și exclamă: „bă, ce le merge ălora cu parapanta aia.”

 „Face aia ceva bani cu masajul ei.”

 „Îți iei trei ski-jeturi d-alea și le dai la închiriat, te-ai scos."

8.Târăsc sacoșe mari termoizolante.

9. Se trezesc de la 5 ca să își pună prosoapele pe șelongurile din primul rând.

10. Se adresează unul celuilalt folosind apelativele" "Nășiculeee, nașule, cumetre, vericule, vărule, finule etc."

11. Nu sună doar audio neamurile din țară, ci fac video call, ca să vadă săracii de acasă unde sunt ei.

12. Aflându-se încă la masă, folosesc scobitoarea printre dinți, iar, pentru a anula gestul scârbos și necivilizat, țin palma în dreptul gurii acoperind astfel foratul cu scobitoarea în măsele. (Nu, acoperirea gestului cu palma nu schimbă situația cu nimic, e la fel de needucat și de scârbos. Mai pe românește, e ca și cum te-ai căca lângă masă și ai ține mâna la cur să nu se vadă. Degeaba, știe toată lumea că te caci. 

Scobește-te între dinți în cameră sau undeva unde nu te vede nimeni.)

13. Fluieră la pescăruși.

14. Bărbații sunt proaspăt tunși și au șlapi noi.

15. Românii vor citi și vor spune în comentarii că nu-i așa, când ei știu de fapt că e fix așa.

Disclaimer: Tot ce am scris mai sus nu se întâmplă la hotelul unde sunt eu cazat, aici sunt numai români frumoși și civilizați si nu am văzut nimic din ce am scris mai sus. Totul se întâmplă doar prin alte părți, nu aici.

Ah, ba da, ar fi ceva, eu sunt tuns și am șlapi noi”, a scris Marian Godină pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook