Cum se prepară ciocolata caldă perfectă

 

Ciocolata caldă este perfectă pentru vremea rece, dar pudra de cacao conține antioxidanti și minerale, fiind foarte sănătoasă. 

 

Ciocolata calda se prepara cu lapte, de preferat cel integral. Laptele de soia este de evitat, dar mai poate fi folosită și apă.

 

Ingredientele pentru mixul de ciocolata sunt: 100 de grame ciocolata neagra cu 55-70% cacao, sase linguri de cacao, doua linguri de zahar brun, patru linguri de zahar alb, sase lingurite de amidon de porumb. Adauga ce fel de arome vrei.

 

Taie ciocolata in bucati si pune toate ingredientele intr-un procesor. Transforma totul in pudra. Foloseste impulsuri scurte si fa pauze, pentru ca amestecul sa nu se incalzeasca, pentru ca se topeste ciocolata. Amestecul rezultat se pastreaza intr-un borcan inchis, la loc intunecat si racoros.

 

Pentru a face ciocolata calda foloseste trei-patru lingurite pline din acest amestec si 200 de mililitri de lapte cald care se fierb impreuna pe foc, mic, 2-3 minute. 

Comentarii Facebook