Duminica 22 Decembrie

Cum se prepară prăjitura ”BETIVA”

 

Prăjitura ”BETIVA” este un desert delicios și simplu de realizat. 

    

INGREDIENTE

 

Pentru blat:

8 oua

8 linguri de zahar

8 linguri de faina

1 pachet praf de copt

un praf de sare

Pentru crema:

200 gr. unt

o cana de zahar

o cana nuci maruntite

100 gr. rom

1 pahar biscuiti sfaramati

2 linguri cacao

 

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt. Se amesteca bine cu mixerul. O tava se unge cu putin ulei, apoi cu faina. Se toarna compozitia in tava. Tava se da la cuptor pana ce se coace bine blatul si se face testul scobitorii (circa 30 de minute, la foc potrivit).

 

Pregatim crema asa: Zaharul si untul se freaca bine, pana ce untul se incorporeaza in zahar. Se adauga nuca, biscuitii pisati, romul, si cacaoa. Se amesteca bine. Peste blatul racit se pune crema, intr-un strat uniform. Se lasa la frigider peste noapte, pentru ca blatul sa se inmoaie, conform kfetele.ro.

Comentarii Facebook