Sambata 14 Septembrie

De ce s-a uitat aproape toată țara la finala Insula Iubirii. Un psiholog explică fenomenul bizar: „E ca și Biblia”


Toată România s-a uitat miercuri seara pe Antena 1 la Insula Iubirii. Marea finală a show-ului devenit fenomen naţional. Acest sezon a atins cote record de popularitate. Milioane de oameni au urmărit fiecare episod de-a lungul celor 7 săptămâni!

Un fenomen naţional ca Insula Iubirii nu avea cum să lipsească şi din mediul online. O postare pe Facebook a platformei Netflix a aruncat internetul în aer. La mesajul, citez "să nu spargi TV-ul diseară la bonfire"- cu trimitere directă la finala Insula Iubirii, zeci de instituții ale statului, oameni politici și companii importante au comentat cu ironie subiectul.

Un psiholog a explicat fenomenul social.

„Este o comparație foarte bună cu fotbalul și cu competițiile sportive, mai ales mie mi se pare mai tare un pic. Pentru că în cadrul unei finale de obicei se bat două echipe de fotbal, le știm. Aici au fost niște reveal-uri făcute, de care publicul nu știa, dar se aștepta să fie. E un fenomen sociologic, e o chestiune surprinzătoare chiar și pentru producători.

Are toate ingredientele. Este un show de familie cumva, dar are toate ingredientele: trădare, iubire, copii, apar copii, sarcină, am avut de toate sezonul ăsta. Sunt toate interacțiunile. E ca și Biblia, și acolo ai toate aceste interacțiuni și e foarte populară. 

Ce se întâmplă cu cuplul, se căsătorește, face copii, e într-adevăr... nu este vorba numai de bârfă. 

De multe ori motivele pentru care nu am lua parte la o astfel de acțiune sunt motivele pentru care ne-am uita la alții care au curaj să facă asta. Au curaj să se expună, să-și testeze partenerul", a declarat psihologul Bogdan Cotigă, la Observator. 

Comentarii Facebook