Vineri 22 Noiembrie

Depozitul de Filme va fi inaugurat în 8 august. Va găzdui spectacole, concerte și expoziții și va avea loc de joacă pentru copii

 

Campania de strângere de fonduri pentru salvarea Depozitului de Filme din Cluj a luat sfârșit. ”TIFF salvează DEPOZITUL DE FILME” este un proiect inițiat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizator TIFF, și Asociația Victoria Film.

 

"Am reușit să atragem un număr mare de susținători ai proiectului care, prin gestul lor, au confirmat importanța transformării acestei clădiri aflată în paragină într-un spațiu de interes public. Campania de strângere de fonduri organizată în cadrul platformei We Are Here a reușit asfel să atragă suma de 2328 de euro"sustin organizatorii.


Inca 7000 de euro au fost oferiti de UniCredit Țiriac Bank. Depozitul de Filme va fi transformat intr-un spațiu viu, unde se vor putea organiza evenimente culturale în aer liber. Depozitul va fi inaugurat în data de 8 august, odată cu festivalul Colours of Cluj, ce se va desfășura în perioada 08 - 10 august.

 

Fondurile de la UniCredit Tiriac Bank vor fi folosite pentru igienizarea spațiului, toaletarea vegetației și amenajarea unui parc cu alei de acces din lemn și pietriș, racordarea la rețeaua de curent electric, delimitarea și îngrădirea zonei. De asemenea, va fi amenajat un spațiu de joacă pentru copii si va fi reabilitata o hala aflată în incinta Depozitului. In plus, vor fi amenajate spații comune destinate organizării unor evenimente diverse.

 

Suma colectată din campania de strângere de fonduri va fi utilizată în scopul pregătirii spațiului pentru găzduirea unor evenimente precum proiecții, ateliere, concerte, expoziții sau spectacole de teatru, care să facă din Depozitul de Filme un nou punct pe harta culturală a orașului și un loc de recreere în primul rînd pentru comunitatea locală.

 

Depozitul de Filme, fost depozit al RADEF RomâniaFilm, este astăzi un spaţiu dezolant care se vrea acum sa devina un spaţiu alternativ de cultură urbană si un spațiu potrivit pentru dezvoltarea primului muzeu al filmului din Romania.

 

Alături de transformarea fostului Depozit de Filme din Cluj-Napoca, campania „Salvați Marele Ecran!” continuă prin platforma online interactivă www.salvatimareleecran.ro care cartografiază toate sălile de cinematograf din rețeaua aflată în proprietatea statului și prin acțiunile următoare de reactivare a rețelei cinematografice din România. Cinematografele fac parte din patrimoniul cultural al țării și trebuie protejate, iar platforma își propune să reînvie obiceiul mersului la cinema și să-i facă pe spectatori și pe cei responsabili mult mai conștienți de importanța și valoarea cinematografiei.

Comentarii Facebook