Duminica 22 Decembrie

Doi activiști pentru pace din Liberia și Nigeria au lansat la Cluj un cântec de apreciere pentru toți cei din linia întâi VIDEO


Charles Wratto și Suleyman Kuta (Go slo), doi activiști pentru pace din cadrul Asociației Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.) au decis să își arate recunoștința si solidaritatea către toți cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus prin muzică. 

Aflați în Cluj-Napoca la studii, cei doi au dorit să le ofere cadrelor medicale din linia întâi sprijin moral, compunând împreună piesa Isolate.

Sule a răspuns prezent de îndată ce Charles i-a propus să scrie o piesă împreună: „Deja lucram de acasă, cursurile se mutaseră online, trăiam într-o izolare totală de 2 luni. Mi-am dat seama cât de greu le e celor din spitale să revină la familii fără să poată să-și îmbrățiseze copiii, mi-am dat seama ce dificil le este și celor din forțele de ordine care au patrulat non-stop pentru a se asigura că noi restul respectăm regulile și că ne va fi bine. Pentru toți aceștia este acest cântec.

Structura melodica a fost adusă tocmai din Mali, unde Charles a lucrat cu un producător muzical local, Debro Beat, în timpul proiectului umanitar #UnitedForMali, pe care C.P.V.P. l-a implementat în două tabere de refugiați din capitala Bamako la începutul acestui an. Un ajutor neprețuit a fost DJ Maxx (DJ Project), care a pus la dispoziție studioul său de înregistrări și a realizat mixarea și masterizarea piesei, precum și producția muzicală. De vizual (design și video) s-a ocupat Alex Bulgaru, coleg cu Charles și Sule în C.P.V.P. În cadrul asociației exista un departament, Artpax, care se ocupa cu proiecte muzicale, unde se lucrează la piese care să transmită mesaje de mulțumire, pace sau să atragă atenția ascultătorilor asupra unor probleme conflictuale, sociale de la nivel global. Pentru a sublinia efectele globale ale pandemiei, în video apar oameni din peste 20 de țări din Europa, Africa, Asia, America, cu mesaje de încurajare pentru cei din prima linie. Printre ei se află și artistul reggae ivorian Tiken Jah Fakoly, actorul nigerian Jim Iyke, ambasadorul Sierra Leone în Emiratele Arabe Unite, un politician din Sri Lanka, judecătorul Cristi Dănileț sau maestrul de capoeira Banto Dos Santos.

Charles Wratto este un cercetător de succes, cu o experiență de peste 10 ani în analiza conflictelor, peace building și recuperare postbelică. Cu o experiență vastă pe teren în regiuni de conflict și post-conflict, Charles a lucrat cu precădere în situații care implică grupări rebele și militante, copii-soldat, victime ale războiului și ale traficului de persoane. A negociat și a asigurat eliberarea a 51 de copii răpiți în zone de conflict extrem. Charles, un fost copil soldat el însuși, a pregătit până acum peste 2.000 de foști copii-soldat în domeniile construirii păcii și securității durabile. În 2012, a înființat Centrul pentru Pace și Prevenirea Violenței (C.P.V.P.), o organizație dedicată culturii păcii și respectării demnității umane. 

Suleyman Kuta (Go slo) este un rapper și producător muzical din Nigeria. S-a îndreptat înspre muzica rap în adolescență. După câțiva ani, odată cu începerea studiilor universitare în Europa, a început colaborări cu diverși alți artiști europeni și africani. Momentan este stabilit la Cluj-Napoca, unde urmează cursurile pentru obținerea unui Master în Relații Internaționale si Comunicare.

Comentarii Facebook