Expoziția de Lego la Cluj. Pot fi văzute construcții din ”Stăpânul inelelor”, ”Star Wars” şi o staţie spaţială - FOTO
O expoziție inedită de lego a fot deschisă la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca.
Expoziţia internaţională ”Etnologia galactică” prezintă construcții inedite din lego inspirate din ”Războiul stelelor” și ”Stăpânul inelelor”.
Antoniu Tocaci, un inginer IT din Bistriţa, a construit o staţie spaţială din piese Lego, botezată ”Advanced Blacktron”. ”Pe stația spațială sunt roboți, nave iar totul este creaţia mea, nu aparţin vreunui set. Sunt circa 400.000 de piese în staţia spaţială, pentru care am muncit în ultimii trei ani, după serviciu, în week-end-uri şi în zilele ploioase. Am adunat piese din toată lumea, din Noua Zeelandă până în SUA, unele sunt foarte vechi, altele foarte scumpe. În staţia spaţială construită sunt geamuri roşii din 1988 şi care nu se mai produc în prezent”, a explicat Antoniu Tocaci.
El este pasionat de jocurile Lego din 1990 și este ajutat în asamblarea pieselor de către soţia sa. Antoniu Tocaci poate monta și demonta o mini figurină în 25 de secunde.
El a recreat o parte din ”Star Wars”, cu nava spațiala a lui Luke Skywalker, ”Steaua Morţii”, dar şi nava lui Han Solo, ”Millenium Falcon”.
Un alt expozant a prezentat o scenă din ”Stăpânul inelelor”, cu Legolas, Gimli și Aragorn, dar fără Frodo sau Golum.
”Am încercat să creez o lume din ”Stăpânul inelelor”, după mintea mea. Am modificat setul iniţial, am mai pus copaci, am mai pus turnuri. Am pus steaguri pe care le-am pictat manual, exact ca în film. Am pregătit totul în câteva zile. Sunt pasionat de Lego de când eram mic, de pe la 7 ani. Am făcut o pauză, dar am revenit în urmă cu trei ani”, a spus Doru Aparaschivei, un tânăr de 25 de ani, din Galaţi.
Copiii vor avea acces gratuit, în 1 iunie, la expoziția de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. În rest biletul de intrare costă 3 lei pentru copii și adulți.
Expoziția este deschisă în perioada 30 mai - 5 iunie.
0 Comentarii