Duminica 22 Decembrie

Frigaruia lui Adi Hadean de la Zilele Clujului va avea 360 de kilograme! FOTO


Frigaruia pe care Adi Hadean o va face la Zilele Clujului va cantari 360 de kilograme. Echipamentul pe care il va folosi pentru a gati frigaruia este de asemenea un "colos".

Frigaruia bloggerilor va fi facuta in 28 mai, de la ora 17.00 pe strada Mihail Kogalniceanu.

 

"Frigaruia bloggerilor e un proiect la care visez de ceva vreme si care se va concretiza acum, cu sprijinul Primariei Cluj Napoca si cu participarea extraordinara a blogerilor clujeni. Ii voi numi aici pe Florica si Zicu de la TVDece, Lorand Minyo, Ruben Kislaki, Groparu, Anda Calinici, Dan Ciulea, Alex Ursa, Daniel Rus, Cristian Gog, Alex Bartis, Marian Hurducas, Psaico si altii care vor aparea in lista in zilele ce vin. Va fi cea mai mare frigaruie care s-a facut pana acum (eu nu am stire de altele mai mari si am cautat din greu, daca gasiti voi asa ceva, va rog sa-mi spuneti), va avea 100 de metri in linie dreapta, va fi din carne de pui combinata cu carnati afumati, oarece slana sau bacon, sa alunece mai bine, ceapa din belsug si ardei gras", a explicat Adi Hadean de blogul sau.

Frigaruia va fi rotita deasupra unui jar de carbuni, "in cea mai lunga vatra care s-a facut vreodata", potrivit lui Adi.

Carnea va fi condimentata cu sare, piper si "un amestec supersecret de plante aromatice si va fi stropita cu bere", a mai precizat cunoscutul blogger culinar, Adi Hadean.

Vezi materialele necesare pentru realizarea frigaruii:

- bara de inox diametrul 8 mm – 100 de m
- suport de sustinere pentru frigaruie – 120 m fier beton
- placi de OSB pentru o masa de 100 de m
- structura metalica pentru masa frigaruii (garduri metalice)
- caramida pentru canalul de ardere (3200 caramizi)
- carbuni (250-260 kg)
- 10 butelii cu gaz si arzatoare

Ingredinetele:

- 200 kg carne piept de de pui, sau pulpa de pui fara os
- 40 kg carnat afumat
- 20 kg kaiser
- 40 kg ardei gras
- 50 kg ceapa alba/rosie
- 5 kg sare
- 3 kg piper alb macinat
- 3 kg fulgi de ardei iute
- 3 kg busuioc uscat
- 2 kg rozmarin uscat

 

Citeste si...

Adi Hadean: "Frigaruia de 100 de metri de la Zilele Clujului va fi un record mondial" - INTERVIU

 

Explicatie FOTO: Frigaruia de 20 de metri facuta de Adi Hadea la Oradea

Comentarii Facebook