Vineri 13 Septembrie

Imagini unice cu Daniel Piersic. Cu ce se ocupă fiul mai puțin cunoscut lui Florin Piersic. A părăsit România împreună cu mama sa - FOTO


Puțini sunt cei care știu că marele actor Florin Piersic are, de fapt, doi fii. Florin Piersic Jr. este cunoscut de toți, atât prin prisma asemănării izbitoare cu tatăl său, dar și pentru că a ales calea actoriei. Daniel, însă, a părăsit România împreună cu mama sa acum mulți ani și a crescut departe de lumina reflectoarelor.

Daniel este rodul iubirii dintre marele star al cinematografiei și marea sa iubire, Anna Széles, cu care a fost căsătorit 10 ani. Născut în anul 1976, la un an după ce părinții lui s-au căsătorit. La vârsta 48 de ani, Daniel are tot ce-și poate dori. Locuiește peste hotare, în Viena alături de soția lui de origine maghiară și cei doi băieți, Mark și Robert.

fl3.jpeg

Acesta a preferat să fie cât mai discret cu viața personală, motiv pentru care nu s-a întors în România. Dani Piersic lucrează în domeniul comerțului exterior și relațiilor internaționale.

Îndrăgiții actori Florin Piersic și Anna Széles au fost pentru o vreme unul dintre cuplurile cele mai iubite de public, cele mai admirate din lumea artistică din România. Nu multă lume știe, însă, cum s-au căsătorit cei doi – la Starea Civilă cu doi martori pe care i-au întâlnit din întâmplare. Chiar Florin Piersic a povestit, în autobiografia sa, 'Viața este o poveste', cum au ajuns să filmeze împreună pelicula 'Elixirul tinereții':

„Mi s-a comunicat că partenera mea urma să fie… Anna Széles. Ce să o mai dau după… piersic, din prima clipă am simțit că e ceva simpatie între noi. O găseam chiar frumoasă, în genul femeilor care îmi plac mie, blondă, cu ochi superbi, deschisă şi spirituală. Am început să îi fac curte. Sigur că toți din echipă se prinseseră că ne lovise pe amândoi săgeata lui Cupidon. Într-o zi, am invitat-o la mine acasă, să o prezint părinților mei, care s-au ataşat de ea din prima clipă, având impresia că ea semăna cu sora mea, Lucica. Drept e că ştiam eu curta o femeie care-mi plăcea cu adevărat.

Odată când pleca spre Cluj cu trenul, cu vagonul de dormit, am găsit pe peron câteva persoane care urcau în acelaşi tren, le-am dat fiecăreia câte un bilet pentru ea, cu indicația să bată la uşa cușetei la o anume oră, să îi dea biletul în care-i scriam că o iubesc şi tot felul de drăgălăşenii. A doua zi când am vorbit cu ea la telefon, mi-a spus în româna ei cea ungurească: „Vai, draghe Florin, nu am dormit toată noaptea, că au tot bătut la uşă oameni să îmi dea bilete de iubire de la tine.' După o vreme, am simţit că vreau să petrec tot mai mult timp cu ea şi chiar începusem să mă gândesc să o cer de nevastă.

Într-o bună zi, fiind la machiaj, în fața celor de acolo, am întrebat-o: „Ţi-ar plăcea să ai un bărbat ca mine, dar ia spune, Aniko, dacă te iau de soţie, ce mi-aduci tu mie aşa, ca zestre?”

-Eu am bani la CEC, dar nu atâţia cât crede lumea, am un apartament în Cluj, poze la tutungerie cu un leu cincizeci bucata şi o maşină Dacia, primită cadou de la Fazekas (ministru în acea vreme).

(…)Într-o bună dimineață, când deveniserăm deja iubiți și locuia la mine în apartamentul din Brezoianu, am luat-o de braţ şi am traversat Cismigiul, unde la ieşirea dinspre Starea civilă a primăriei sectorului 1 am văzut o pereche.

fl2.jpeg

– 'Nu vă supărați, n-ați vrea să-mi fiţi martori? Mă căsătoresc'.

– 'Cu cine, dom Florin?'

– Cu păpuşa asta, arătând spre Aniko.

– Cum să nu, cu plăcere!

Au venit cu noi, am intrat la Primar, pe care-l prelucrasem cu o zi înainte, ăla îşi pusese drapelul pe piept, ne-a ținut discursul şi ne-a căsătorit. Apoi am dat telefon la Oradea la părinții ei, să le spun ce se petrecuse. De altfel, ei ştiau de intenția mea încă de când fusesem la ei să mă prezint, ca un băiat bine-crescut ce eram, şi o cerusem de nevastă.

A doua zi, au venit la noi acasă câțiva dintre colegii mei de la teatru, printre care şi Chiril Economu, cel care era mâna dreaptă a directorului teatrului, Zaharia Stancu. El mă iubea foarte tare. Aşa a început viaţa noastră împreună. După apariția filmului, am devenit dintr-odată unul dintre cuplurile cele mai iubite de public, cele mai admirate din lumea artistică de la noi. Solicitările de a apărea împreună în spectacole de varietăţi şi în emisiuni de televiziune curgeau. Și, ca un lucru firesc, Aniko îmi spune într-o bună zi că voi deveni din nou tată. Știa că îmi doream foarte tare o fetiță. Cred că, dacă aş fi avut-o, nu mai făceam profesie, nu mai făceam nimic, aş fi stat numai cu ea”,  a notat Florin Piersic.

foto. viva.ro

colaj.jpeg

Comentarii Facebook