INTERVIU: Julieta Georoiu, regizorul musicalului ”Daca noi ne iubim”, pe muzica celor de la Holograf
Julieta Georoiu, actriță și profesor de actorie la Școala Victory of Art, a regizat musicalul ”Dacă noi ne iubim”, primul musical adolescentin din România pe muzica celor de la Holograf. Într-un interviu acordat Știri de Cluj, Julieta Georoiu a spus cât de greu a fost să pună în scenă un spectacol în care apar nu mai puțin de 30 de câștigători ai unor concursuri naționale și internaționale de muzică.
Reporter: Trupa Holograf este probabil cea mai iubită formație din România. Cât de greu a fost să adaptați melodiile arhicunoscute în acest musical?
Julieta Georoiu: Cred că asta a fost cea mai grea parte a musicalului nostru, pentru că noi am introdus melodiile cu toate versurile originale, fără modificări, într-o poveste. În musical, piesele fac parte din poveste, ele sunt o prelungire a acțiunii, versurile sunt monologuri sau dialoguri. Totul trebuie să aibă sens și în final să se realizeze o poveste. În același timp, versurile pieselor lui Holograf sunt despre tot ce înseamna viața: iubire, căsătorie, moarte și sunt atât de frumoase pentru o poveste de teatru. Au emoții de toate culorile, sunt frumoase și profunde. Noi am ascultat melodiile Holograf încontinuu aproape două luni și versurile lor au născut povestea, nu invers. A fost o muncă elaborată și frumoasă.
Reporter: Dan Bittman a spus că a plâns când a văzut spectacolul. S-a implicat și el sau vreunul dintre membrii Holograf în realizarea scenariului, au dat unele sfaturi?
Julieta Georoiu: Da, Dan Bittman a declarat dupa premieră că a fost impresionat de spectacolul nostru și asta a însemnat enorm pentru noi. Dan nu a fost implicat în realizarea scenariului.
Julieta Georoiu: Edi Petroșel s-a implicat în sugerarea unor direcții prin reînvierea unor piese mai puțin cântate de Holograf. De asemenea, a fost implicat și Romeo Dediu în direcția reorchestrării unor melodii. Apoi ne-au lăsat să facem ce și cum am simțit și am fost susținuți cu încredere mereu de către toți cei 5 membri Holograf.
Reporter: Cărei generații i se adresează acest spectacol, ”Dacă noi ne iubim”?
Julieta Georoiu: ”Daca noi ne iubim” este un spectacol pentru tineri și pentru adulți în egală măsură. Iubirea nu aparține unei generații. Este pentru orice suflet. Chiar dacă melodiile sunt ale generației mele și sunt cunoscute de toate vârstele, ele sunt reorchestrate modern, deci ne aparțin tuturor.
Reporter: Cum ați reușit să îmbinați atatea talente pe scenă, având în vedere că aveți peste 30 de câștigători ai multor premii în festivalurile de teatru pentru sau premianți la concursurile de Muzica (Vocea României) în spectacol?
Julieta Georoiu: Probabil că asta face parte din talentul pedagogic și artistic. Iubesc tinerii, iubesc teatrul, muzica, dansul. Și am întâlnit tineri care iubesc la fel ca mine. Sincer, nu a fost greu. E muncă multă, într-adevăr, dar cand e vorba de pasiune, nu se mai numește muncă, se cheamă dorința de a atinge un vis și atunci escaladarea până la el nu o simți ca pe un efort. Toți din acest proiect sunt tineri care, în afară că s-au născut talentați, iubesc ceea ce fac și atunci nimic nu e prea greu. E ca în iubire. Nimic nu e greu sau imposibil când iubești.
Reporter: Cât de pregătit este publicul din România pentru musicaluri?
Julieta Georoiu: Observ că este din ce în ce mai pregatit, ceea ce ne bucură. Musicalurile au luat amploare în ultimii ani.
Reporter: Ați spus că spectacolul este de fapt o trecere de la ”vechea gardă” spre tânăra generație. Victory of Art este un astfel de exemplu. Julieta Georoiu: De ce are nevoie un tânăr talentat să devină cunoscut și să ”fure” scena?
Este ca o predare, da. Tinerii sunt la inceput de drum și au nevoie ca o trupă cum e Holograf să creadă în ei, să îi susțina, să le sufle în aripi. Au nevoie de asta mai mult ca de orice.
Un tânăr talentat are nevoie să i se acorde încredere, să fie susținut din toate punctele de vedere și desigur, de o stea norocosă. Cred că steluța lor norocoasa de cele mai multe ori e acolo înăuntru, ei trebuie să creadă mult în ea.
E nevoie de mai multe. Lupt pentru asta. Vreau ca țara aceasta să aiba grijă și să susțină tinerii, ce reprezintă o valoare.
Iubesc tinerii, repet. Cred enorm în ei. Și mă consider fericită că am ocazia să stau în preajma lor atât de mult și să mă bucur de frumusețea, energia și talentul lor. Sunt un om vesel, care zâmbește mereu, datorită lor și a ceea ce facem împreună.
Spectacolul-fenomen ”Dacă noi ne iubim” vine în Cluj-Napoca - FOTO
Spectacolul ”Dacă noi ne iubim” a avut premiera în București, iar acum este jucat în toată țara.
Turneul ”Dacă noi ne iubim” a început la Buzău și continuă la Arad – Filarmonica de stat (23 martie), Timișoara – Filarmonica Banatul (24 martie) și Pitești – Teatrul Alexandru Davilla (25 martie). Urmează apoi Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților (31 martie), Iași – Casa de Cultură a Studenților (2 aprilie), Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor (3 aprilie), Piatra Neamț – Cinema Mon Amour (6 aprilie), București – Palatul Național al Copiilor (12 aprilie), Deva – Centrul Cultural Drăgan Muntean (13 aprilie), Râmnicu Vâlcea – Teatrul Anton Pann (19 aprilie), Craiova – Teatrul Marin Sorescu (20 aprilie), Satu Mare – Casa de Cultură a Sindicatelor (2 mai), Constanța – Casa de Cultură a Sindicatelor (10 mai). Ultimul spectacol al turneului va avea loc în data de 18 mai la Bruxelles.
Biletele se pot achiziționa de pe eventbook.ro, startickets și de la casele de bilete ale sălilor unde este programat spectacolul.
0 Comentarii