Lecția pe care Iuliana Tudor a primit-o de la maestrul Florin Piersic: „Întâlnirea cu el a fost un examen”


Oricine l-a ascultat măcar o dată pe maestrul Florin Piersic nu poate rămâne indiferent la farmecul și umorul său inconfundabil. Plin de povești de viață, felul său unic de a le împărtăși captivează de la primele cuvinte. Printre cei norocoși care au avut ocazia să-l întâlnească în persoană, încă de la începutul carierei lor, se numără și Iuliana Tudor, realizatoarea apreciatelor emisiuni „Vedeta populară” și „O dată-n viață” de la TVR.

Iuliana Tudor a rămas profund impresionată de energia și de vitalitatea maestrului, care a rezistat la filmările pentru emisiunea pe care ea o prezenta mai bine de 10 ore. 

Realizatoarea TVR a dezvăluit, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai„, că a avut șansa să-l cunoască pe maestru la începutul carierei sale, atunci când era încă ezitantă și nu știa cât e bine să vorbească și cum să-și dozeze discursul. Prezența maestrului Piersic în platou a fost un adevărat examen pentru jurnalistă.

„Nu cred că există cineva care să nu se lase vrăjit, acesta e cuvântul… de carisma lui, de felul în care știe să-ți fie prieten în cinci minute, de profesionalismul lui, pentru că ați spus, da poate că nu e cel mai disciplinat, nu știu asta. La noi la emisiune a fost, nu punctual, a venit înainte în fiecare zi, am lucrat trei zile pentru un show special(…) și lucrul la acel program, timp de… să nu exagerez, 10 ore de filmare, iar pe la zece seara spunea: „Păi ce faceți ciocoflenderilor, ați obosit?”.

Noi ne văitam, care mai de care și dânsul avea o energie și o poftă de a face. A venit cu mare bucurie și în numele prieteniei pe care o avea cu Titus Munteanu și pentru noi, a văzut ce faină e echipa… iar vedeți, vraja aceasta cred că are legătură in primul rând cu faptul că el este irepetabil, este genul de personalitate pe care o avem o dată în viață, nu va mai fi un alt Florin Piersic, si atunci, pentru mine, o tânără care era atunci la microfonul divertismentului, emoționată pentru că nu știam nici cât să vorbesc, cum să dozez, cât să las, cât trebuia să păstrez echilibrul în cadrul emisiunii. A fost un examen, așa l-am simțit, întâlnirea cu Florin Piersic, pentru mine, a fost un examen pe care, după acele trei zile, mi-a spus că l-am trecut cu brio” , a declarat Iuliana Tudor în emisiunea moderată de Denise Rifai.

Comentarii Facebook