O femeie a mâncat doar tăiței și ridichi timp de 15 ani, ca să facă economii! A strâns o mică avere dar nu i-a fost deloc ușor. Ce a făcut cu banii


O tânără de 19 ani a recurs la măsuri drastice ca să economisească.

Femeia și-a pus în cap de la o vârstă fragedă că vrea să dețină proprietăți, astfel a decis să ,,strângă cureaua” și să trăiască după un buget foarte strict.

Femeia din Japonia a mâncat doar tăiței udon, ridichi la preț redus și pâine prăjită timp de 15 ani, încercând să nu cheltuie mai mult de 1,5 lei per masă.

Din când în când ,,se mai delecta” cu puțin gem sau somon cu orez, fiind atentă să nu depășească însă suma de 200 de yeni pe zi ( 6,18 lei).

Pe lângă dieta extremă,femeia a găsit și alte metode de a economisi: nu și-a mai cumpărat deloc haine noi, bazându-se îmbrăcămintea pe care o primea de la rude și nu a mai cumpărat mobilă deloc, salvând toate piesele de mobilier de la gunoi. Ba mai mult, femeia spune că n-a mai cumpărat nici măcar boluri sau farfurii, ci a mâncat tăițeii direct din oală.

Pentru a câștiga bani în plus și-a crescut și vândut și părul, primind 3.100 de yeni( aproximativ 95 de lei), bani care-i acopereau cheltuielile pentru o jumătate de lună.

Ce a făcut cu banii?

Saki Tamogami a reușit să economisească suficient ca să-și cumpere prima casă la vârsta de 27 de ani. A plătit aproximativ 65.000 de euro (10 mil. yen) pe locuință, informează South China Morning Post, potrivit Antena3.ro.

Femeia a închiriat casa, folosind veniturile din chirie pentru a acoperi ipoteca.

Urmând tot același stil de viață și a cumpărat a doua casă cu 18 milioane de yeni doi ani mai târziu și a treia casă în 2019, cu ​​37 de milioane de yeni.

Motivația ei pentru o viață atât de strictă izvorăște din dorința de a salva pisicile fără stăpân, lucru pe care l-a făcut cu ajutorul unei cafenele pentru pisici pe care deschis-o la parterul celei de-a treia case.

Femeia menționează că, deși are o situație materială bună, dorește să continue cu acest stil de viață pentru a putea achiziționa și mai multe spații.


Comentarii Facebook