Parc de aventură deschis la Cluj. Va avea trasee suspendate și tiroliene
Primul parc de aventură din Cluj va fi deschis din 15 august în comuna Tureni, satul Miceşti, în apropiere de Casele Miceşti.
Parcul a fost amenajat în mijlocul pădurii, iar expedițiile pline de aventură vor fi făcute pe trasee aeriene suspendate în copaci. Adrenalin Park propune publicului clujean 12 trasee de aventură compus din: 10 trasee suspendate şi 2 trasee tiroliene. De asemenea, 3 din cele 10 trasee suspendate sunt destinate în exclusivitate copiilor.
”Traseele suspendate pe copaci formează un sistem complex de obstacole propice pentru dezvoltarea abilităţilor de agilitate, deprinderi tehnice şi sportive, dar a căror element indispensabil este şi sistemul de siguranţă. Obstacolele şi exerciţiile parcului de aventură devin pe parcurs tot mai complexe şi mai dificile, punându-se accent pe dezvoltarea coordonării. Jocurile sau obstacolele instalate pe fiecare traseu au menirea de a face parcurgerea acestora o experienţă provocatoare şi antrenantă pentru persoane amatoare. Pentru adulţi au fost concepute 2 trasee de iniţiere, urmând ca aceştia să parcurgă progresiv restul traseelor, pe diferite grade de dificultate. La traseul destinat exclusiv copiilor s-a avut în vedere ca elementele de joc să fie montate în aşa fel încât să-i permită părintelui să-şi urmărească şi să-şi conducă copilul de-a lungul traseului în siguranţă. Traseul copiilor are mai multe grade de dificultate, astfel copii din mai multe categorii de vârstă pot parcurge cu succes traseele potrivite vârstei lor. Datorită instalaţiilor montate şi din motive de siguranţă, aceste trasee pot fi utilizate de către copii cu vârsta minimă de 3 ani până la cei cu o înălţime maximă de 140 cm”, au declarat iniţiatorii proiectului, citați de cluj24h.ro.
Echipamentul este furnizat de PETZL, printre cei mai mari producători de echipamente de escaladă şi alpinism din lume.
Proiectul are o valoare totală de 481 de mii de euro, fiind finanțat și din fonduri europene.
1 Comentariu
jumate din bani au mers direct in buzunarele lor pt cheltuieli personale