Duminica 22 Decembrie

Persoanele care nu se căsătoresc până la 35 de ani pot scoate bani mulți din buzunar. Totul va fi legal


Persoanele care nu se căsătoresc până la 35 de ani pot scoate bani mulți din buzunar. Totul va fi legal. Toate detaliile care au speriat tinerii.

Tinerii care nu se căsătoresc până în 35 de ani ar putea plăti impozite mai mari

Persoanele care nu se căsătoresc până la vârsta de 35 de ani pot scoate bani mulți din buzunar. Totul ar putea deveni legal după ce mai mulți parlamentari au înregistrat un proiect legislativ care vizează taxarea mai dură a celor care nu vor să-și întemeieze o familie, în sensul unei căsătorii civile, până la 35 de ani. Ideea a fost împrumutată din mai multe state europene, cum ar fi Belgia.

Proiectul legislativ nu este tocmai o premieră la nivel de idei de impozitare ușor neobișnuite venite în ultimii ani. A mai fost făcută o propunere a introducerii unui impozit pe gospodărie, ideea fiind vehiculată acum câțiva ani. Proiectul de lege a fost înregistrat recent la Senat și ar trebui să treacă de ambele Camere și, neapărat, să fie votat favorabil de deputați pentru a putea avea șanse de punere în aplicare.

Cât ar urma să fie impozitul pentru celibatarii de până în 35 de ani

Mai concret, propunerea impozitării cu 17%, în loc de 10%, cota unică aplicabilă în prezent, vizează pe toți cei care nu sunt căsătoriți legal până la 35 de ani. Impozitarea mai mare nu ar urma să fie aplicată celor divorțați, spre exemplu, ci doar celor care nu s-au căsătorit deloc până la vârsta de 35 de ani, nici în țarăși nici în vreun alt stat european sau neeuropean.

Odată cu această propunere, parlamentarii care au propus asta se gândesc și că, la polul opus, trebuie ”recompensați” cei care aduc pe lume măcar trei copii până la vârsta de 40 de ani. Pe modelul Belgiei, cei care au trei sau mai mulți copii ar beneficia de impozite tot în scădere, până la cel mult 4% din venitul brut. Acesta ar fi cel mai mic impozit plătit de un părinte cu mai mult de trei copii cu vârsta de până în 40 de ani.

Natalitatea, în scădere în România

Documentul care stă la baza proiectului mai arată că parlamentarii sunt îngrijorați de scăderea alarmantă a natalității. Rapoartele statistice arată că până în 2050, populația României va rămâne de doar 15 milioane, dintre care o treime vor fi oameni ieșiți la pensie.

Hiba proiectului ar putea fi, dacă acesta ajunge să fie contestat la Curtea Constituțională, caracterul vădit discriminatoriu al supra-impozitării celor necăsătoriți. Chiar dacă măsura funcționează perfect în alte state, în România ar trebui demonstrat că interesul urmărit prin această supra-impozitare este superior și, prin urmare, s-ar justifica aplicarea tratamentului discriminatoriu.

Atenție! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret de șeful statului și publicat apoi în Monitorul Oficial al farselor de 1 aprilie :)

Sursa: avocatnet.ro

Comentarii Facebook