Miercuri 16 Octombrie

Salina Turda e senzația momentului! MrBeast a strâns 50 de milioane de vizualizări, echivalentul a 83 de ani de vizitatori! Cât a plătit pentru asta? VIDEO


Salina Turda a devenit o senzație globală după ce celebrul YouTuber american MrBeast a realizat o provocare cu un experiment inedit de supraviețuire de o săptămână în fosta mină de sare transilvăneană. Clipul, urmărit deja  peste 51 de milioane de persoane din întreaga lume, a transformat această atracție într-o vedetă internațională, fiind în topul vizualizărilor în Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia sau Australia.

MrBeast, cunoscut pentru provocările extreme și cu o comunitate de peste 320 de milioane de abonați pe YouTube, a invitat 11 influenceri să participe alături de el într-o aventură subterană la 40 de metri adâncime. Filmările au avut loc în iulie, perioada în care Salina a fost închisă publicului, iar zvonurile au fost că Primăria Turda ar fi încasat un milion de euro pentru această colaborare unică, sumă necofirmată oficial.

Screenshot 2024-10-15 154625.png

Primarul Cristian Octavian Matei a declarat pentru Antena 1: „În vara aceasta am avut și 7.000 de vizitatori pe zi. Cu siguranță, la 300 și ceva de milioane de vizualizări pe care le poate avea acest clip se va intensifica. Noi am făcut deja demersurile pentru ca Salina Turda să intre în patrimoniul UNESCO.”

Clipul lui MrBeast a reușit în doar câteva zile să atragă un număr de vizualizări echivalent cu vizitatorii pe care Salina i-ar primi în 83 de ani, având în vedere media anuală de 600.000 de turiști. În plus, pentru a sublinia unicitatea acestui loc, MrBeast a remarcat că, deși mina pare desprinsă dintr-un decor futurist, istoria sa se întinde pe o perioadă de peste o mie de ani.

MrBeast, care a câștigat în 2021 titlul de cel mai bine plătit YouTuber din lume cu venituri de 54 de milioane de dolari într-un singur an, a transformat astfel Salina Turda într-un simbol mondial, atrăgând milioane de curioși și consolidându-i statutul de destinație turistică de neratat.




Comentarii Facebook