Spectacol al naturii la Cluj! Berzele albe pregătite pentru „Marea plecare” către ținuturi mai calde! FOTO


Marea plecare a berzelor din Cluj: Un spectacol al naturii surprins într-o imagine


Plecarea berzelor albe către ținuturile mai calde este un moment impresionant al naturii. La Cluj, berzele au fost surprinse ieri de un fotograf care și-a intitulat fotografia „Pregătite de marea plecare”.

Berzele albe (Ciconia ciconia) sunt renumite pentru migrația lor anuală, călătorind mii de kilometri din Europa către Africa, unde își petrec iarna. Aceste păsări majestuoase, simboluri ale speranței și reînnoirii, se pregătesc intens pentru această călătorie, adunându-se în grupuri mari și căutând locuri de odihnă înainte de a-și începe zborul lung peste Mediterană și Sahara. Fotograful Silviu Foca, cel care a imortalizat momentul și l-a intitulat „Pregătite de marea plecare”, a oferit o privire fascinantă asupra acestor păsări migratoare în pragul unui nou capitol al vieții lor.

În România, berzele albe sunt întâlnite frecvent în zonele rurale, unde își construiesc cuiburi pe acoperișuri sau stâlpi. Lângă Cluj-Napoca, de exemplu, în Dezmir, au foarte multe cuiburi, mai ales ales în apropiere de centura Vâlcele -Apahida.

Berzele joacă un rol important în ecosistem, controlând populațiile de rozătoare și insecte. Plecarea lor marchează sfârșitul verii și începutul toamnei, un semn al ciclurilor naturale care guvernează viața sălbatică.

Berzele se vor întoarce la primăvară, aducând cu ele un nou început, dar până atunci, ne putem bucura de acest spectacol impresionant care ne reamintește de ritmurile veșnice ale naturii.

Screenshot 2024-08-28 095909.png


Comentarii Facebook