Vineri 22 Noiembrie

Top 3 alimente care scad colesterolul



Din cauza stilului de viață aglomerat și din cauza regimului alimentar necorespunzător, tot mai multe persoane au început sa aibă probleme serioase cu colesterolul și să sufere de boli cadriovasculare. Cum aceste afecțiuni nu sunt dureroase, oamenii ajung prea târziu la doctor.

Pentru a preveni aceste afecțiuni există anumite alimente care te ajută să menții colesterolul la un nivel scăzut.

1. Nucile, migdalele și alunele sunt principalii combatanți în lupta cu colesterolul

Aceste alimente sunt bogate în acizi grași nesaturați, în fibre, minerale, vitamine și alte elemente precum antioxidanții. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Loma Linda din California, persoanele care au consumat în medie 67 g de migdale, nuci sau alte fructe cu coaja tare pe zi au înregistrat o scădere cu până la 5,1% a nivelului total de colesterol.

Trigliceridele, grăsimile care circulă în sange și provin mai ales din asimilarea corpilor grași, a zaharurilor și a alcoolului, au scăzut cu 10,2% la participanții care aveau niveluri ridicate (cel putin 150 mg/dl), dar cu mai puțin la cei cu niveluri mai mici. Ai grijă ca alunele pe care le consumi să nu fie sărate ori îmbracate în ciocolată, caramel sau zahăr.

2. Peștele scade nivelul colesterolului

Adaugă în meniul săptămânal peștele. Specialiștii în nutriție recomandă peștele ca un inlocuitor mult mai sănătos al cărnii. Datorită conținutului bogat în omega 3, consumul de pește ajută la scăderea presiunii sângelui și scade riscul dezvoltării unor cheaguri de sânge. În plus, uleiul de pește sau acidul gras omega 3 este indicat și în cazul oamenilor care au suferit deja un infarct, întrucât reduce riscul morții subite.

3. Folosește uleiul de măsline, fără să ai teama de colesterol

Acesta conține un mix de antioxidanți care scad colesterolul rău (LDL), însă nu are nici un efect asupra celui bun (HDL). Doctorii recomandă 2 linguri pe zi, de ulei de măsline, în locul grăsimilor nesănătoase pe care le consumai înainte. Inima ta sigur îți va mulțumi. Poți să înlocuiești și untul cu acest produs mult mai sănătos. De asemenea, poți utiliza uleiul pentru asezonarea legumelor favorite ori pe post de dresing în salate, alături de oțet.
Atenție însă, uleiul de măsline este bogat în calorii, de aceea nu trebuie consumat în cantități industriale!

Sursa: sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook