CANTINNA - alegerea perfectă când vrei să mănânci în Iulius Mall (P)
Te-ai plictisit de aceleași și aceleași feluri de mâncare atunci când mergi la mall? Din 5 octombrie, ai alternativa perfectă dacă vrei să mănânci pe săturate la un preț excelent: noul restaurant CANTINNA din zona food-court de la Iulius Mall.
”E un concept nou pentru clujeni, unul îndrăzneț. În primul rând, CANTINNA are o bucătărie deschisă, orice client poate vedea în orice moment ce se întâmplă la noi. Nu ne ascundem după paravane, gătim la vedere și curat. Toată bucătăria, aparate și ustensile, este nou-nouță. Apoi, o schimbare majoră în relația cu clientul este faptul că expunem mâncarea gata montată în farfurie, nu avem dulapuri cu gamele. Vezi ce îți cumperi și asta e cel mai important”, spune Mihaela Tămaș, manager la CANTINNA.
Lista lucrurilor inedite de la noul restaurant din Iulius Mall e lungă.
”Nu cântărim mâncarea, nu îți cerem bani la suta de grame. Avem portii mari, unii clienți spun că foarte mari, la același preț cu porțiile cântărite din celelalte restaurante din mall. Nu avem costuri ascunse. De foarte multe ori, clienții nu se uită pe bon și nu observă că multe dintre restaurante încarcă nota finală cu prețul pe ambalaj, pe farfurii sau furculițe ori cu prețul pe pâine. Noi oferim pâinea gratuit clienților, ei aleg dacă o vor prăjită sau nu. Cei mai mulți sunt încântați de cea prăjită, suntem lăudați că oferim gratuit acest lucru”.
Special este și felul în care CANTINNA a ales să se adreseze clienților. Rețetele sunt inedite și provin din bucătăriile popoarelor lumii, dar ceea ce face diferența este modul lor de prezentare.
”Clienții se amuză teribil de numele felurilor de mâncare. Și cum să nu zâmbești când citești pe etichetă Porc simpatic frăgezit în sos de bere neagră sau Pireu groaznic de bun? Însă după ce guști piureul nostru înțelegi că nu am exagerat cu nimic: e groaznic de bun, făcut într-un fel special”, adaugă proprietara CANTINNA.
Clienții și-au dat seama deja că au de a face cu ceva diferit, spune Mihaela Tămaș.
”În primul rând, mâncarea asta are gust. Îți explodează în gură aromele”, spune Michael, un expat american ce și-a burdușit pungile cu caserole de mâncare „pentru acasă” de la CANTINNA. “Chilli con carne e absolut fantastic. I-am luat și soției, care a spus că nu a mai mâncat ceva atât de bun în România și că rețeta e unu la unu cu cea pe care am mâncat-o în State”.
Alți clienți au făcut deja o pasiune pentru ciorba de fasole cu ciolan și prune uscate sau pentru pleșcavița sârbească, o chiftea mare și aromată al cărei gust se amplifică atunci când i se alătură o salată răcoroasă de roșii și castraveți. Alți clujeni preferă ficatul de pui cu ceapă, mentă și stafide aurii sau cunoscuta ciorbă ”de a doua zi” din Chișinău, soleanca, perfectă după seara de chefuială.
Meniul este foarte variat și are multe surprize ce așteaptă să fie descoperite. Este un meniu pe care și-a pus amprenta chef Adrian Hădean, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri culinari ai României și care a fost consultantul proiectului CANTINNA.
LICHIDE
Supă de pui de duminică cu tăieței
Supă dumnezeiască de chimen cu crutoane
Ciorbă acrișoară de ouă
Supă răcoroasă de vișine
Supă grecească de pui
Ciorbă de fasole cu prune uscate
Soleancă de Chișinău
Ciorbă săsească de mazăre cu afumătură
SOLIDE
Ficat de pui cu stafide aurii și un vârf de mentă
Porc simpatic frăgezit în sos de bere neagră
Pui cu piper și usturoi
Chilli con Carne
Pleșcaviță sârbească
Pui în crustă de covrigi cu muștar și miere
Jnițel crocant de pui cu ierburi aromate
Chifteluțe de curcan înecate în sos roșu
Pipote de cartier în sos demențial
Pui cu ghimbir
GARNITURI
Pireu groaznic de bun
Mămăligă cremoasă și fițoasă
Mămăligă prăjităși cinstită parfumată cu usturoi
Spanac obraznic
Orez prăjit cu ou
O grămadă de cartofi prăjiți
Fasole verde trasă în unt cu usturoi
SOSURI
Iaurt roze cu busuioc
Iaurt cu usturoi și castraveți
Iaurt cu ardei iute și coriandru
Iaurt cu usturoi și pătrunjel verde
SALATE
Varză îmbăiată în smântână
Varză cu morcovi în concubinaj
Salată măruntă de roșii, castraveți și ceapă