Wakeboarding pe cablu - un sport de senzatie tot mai popular in marile orase. Pe cand si pe lacurile din Cluj ? VIDEO
Amatorii de sporturi nautice si pasionatii de snowboarding care sufera de lipsa zapezii in perioada de vara au gasit solutia: wakeboarding pe cablu.
Aparut initial ca un lux al posesorilor de barca cu motor pe malul marii, wakeboardingul a devenit tot mai popular in ultimii ani prin inventarea instalatiilor de cablu, care fac ca barca motorizata sa nu mai fie necesara si in plus, permit accesul a zece persoane simultan.
Doar in Ungaria sunt mai mult de zece astfel de locatii unde se poate practica wakeboarding la un cost pe ora egal cu un bilet de cinema la Multiplex. Baza din care va prezentam imaginile video se afla la Gyor, la nord- vest de Budapesta.
In Romania din pacate exista doar la Snagov o locatie de wakeboarding, insa aceasta este bazata pe tractarea cu o barca, deci nu permite accesul mai multor persoane simultan. In plus, costul unei zile de initiere in acest sport este de cateva sute de euro la Snagov.
Popularitatea wakeboardingului pe cablu a crescut pentru ca este mai ieftin si implicit mai accesibil. Este si mai usor de invatat, deoarece nu mai exista valurile de la barca.
De asemenea, este total nepoluant. Functionarea motorului electric este silentioasa. Nu se mai emite gaz de esapament in apa lacurilor sau a marii, cum se intampla in cazul tractarii cu barci motorizate.
Desi pot participa simultan pana la 10 persoane, posibilitatea de accidentare este foarte redusa.
Tractiunea este efectuata de un cablu continuu, actionat de un motor electric. Pe cablu se acroseaza printr-un dispozitiv special saulele de care se tin sportivii. Cablul este sustinut de stalpi cu fundatie proprie. Fundatia poate fi pozitionata pe malul lacului sau pe fundul lacului, in functie de caracteristicile fiecarei locatii.
"Costul total al instalatiei montata la cheie este de aprox 160-180.000 euro. In acest cost intra si casuta pentru inchiriere/vanzare de echipamente specifice, bar si terasa. Este bine sa mai existe o barca cu motor pentru interventie. Dimensiunea lacului trebuie sa fie de cel putin 250 x 150 m" a declarat pentru StirideCluj.ro Oleg Velker, reprezentantul unei firme care monteaza instalatii de wakeboarding.
Instalarea unei astfel de circuit ar putea fi o atractie turistica interesanta pentru un oras de talia Clujului sau o investitie privata de succes tinand cont de potentialul de profit pe care un asemenea operator l-ar avea inaugurand primul circuit de acest fel in Romania.
1 Comentariu
Lumea Ar Trebuii Să Înțeleagă Un Lucru, Că" Nu La Toți Oamenii Și Copii Le Place Sportul !
Pentru Că" Sunt Oameni Și Copii Pe Lumea Asta, Care Nu Vor Să Audă De Sport Nici-o Dată:
https://youtu.be/WeoJ0z_KUDM?si=U2Z024luD-8VCsFi
Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.