Marti 17 Septembrie

A început toamna, iar preţul legumelor şi fructelor de sezon este mai mare ca niciodată. Ce prețuri au legumele de sezon în 2024, față de 2023


Toamna a sosit, iar prețurile legumelor și fructelor de sezon sunt mai ridicate ca niciodată. Românii care se pregătesc să pună murături se confruntă cu costuri duble față de anul trecut.

În piețe, un kilogram de roșii costă între 10 și 12 lei, de două ori mai mult decât anul trecut. Prețul castraveților a crescut similar, ajungând la unele tarabe până la 8 lei pe kilogram. Gogoșarii și ardeii kapia se vând cu 10 lei kilogramul, o creștere de 30% față de toamna anului trecut.

Conopida este și ea mai scumpă cu un leu față de 2023. De asemenea, nu mai găsești nicio legumă sub 5 lei kilogramul, ceea ce face ca această toamnă să fie una dintre cele mai scumpe din ultimii ani.

Ceapa și cartofii se vând cu 5 lei kilogramul, în condițiile în care acum câțiva ani prețul lor era de aproximativ 2 lei.

Astfel, cei care doresc să prepare zacuscă trebuie să plătească în jur de 150 de lei pentru câteva legume, comparativ cu 80 de lei anul trecut. De asemenea, costurile pentru murături s-au dublat.

De exemplu, pe 25 de kg de castraveți acum oamenii dau 200 de lei, iar anul trecut aceeași cantitate costă doar 100 de lei, potrivit Antena3 CNN.

Comentarii Facebook