ACI construiește o Fabrică de Confecții Metalice la Cluj, din fonduri europene: Vor fi create ”18 locuri de muncă noi” plus alte 60
Compania ACI a câștigat un proiect european în valoare de 14.941.747,75 lei, prin care vor fi create ”18 locuri de munca noi”, plus alte 60.
ACI derulează, începând cu data de 28.03.2014 proiectul ”Modernizarea fundamentală a procesului de producţie prin construcţie hală fabrică confecţii metalice şi achiziţie de echipamente şi tehnologii noi”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene.
Valoarea totală a proiectului este de 14.941.747,75 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.089.555,89 lei, contributia comunitara prin fonduri FEDR – 4.377.018,07 lei iar contributia Guvernului Romaniei prin fonduri ale Bugetului de Stat - 712.537,82 lei.
Proiectul se pune in functiune în Baza de Productie Someseni, Calea Dezmirului in 7 luni, iar durata de implementare este de 5 ani .
Obiectivul proiectului este cresterea competitivitatii SC ACI CLUJ SA pe plan national si european prin cresterea exportului si a rentabilitatii societatii, precum si valorificarea sectorului productiv bazata pe extindere si modernizare, prin achizitionarea de tehnologii si echipamente noi, licente si Know-how.
”Estimăm o creștere a cifrei de afaceri cu peste 21% , se vor crea 18 noi locuri de muncă, plus alte 60 în fabrică, în cadrul proiectului”, a declarat Dorin Așchilean, directorul general al ACI Cluj SA.
Acesta a precizat că după ce va fi dată în folosință fabrica de producție, ACI va produce 400 de tone de confecții metalice.
”Se vor cumpăra 17 echipamente și utilaje noi, cu softul adecvat. Fabrica va fi una dintre cele mai importante din zona Transilvaniei. Va avea o producție de peste 400 de tone pe lună de confecții metalice, într-un schimb. Se poate ajunge și la 800 de tone în două schimburi. Va fi o fabrică asistată de softuri. Va fi o fabrică la ultimul standard. Toate echipamentele și utilajele vor fi aduse din Comunitatea Europeană. Implementarea proiectului va dura 5 ani, iar executarea și punerea în funcțiune va dura până în luna noiembrie”, a mai spus Dorin Așchilean.
Directorul general al ACI Cluj a precizat că materialele produse vor fi folosite în proiectele pe care le derulează firma. ”În special confecțile metalice produse vor fi pentru proiectele noastre. Estimăm 65 - 70% din producția fabricii să fie destinată contractelor pe care le deruleză ACI, 15- 20% pentru export, iar restul pentru comenzi de la alți clienți”, a mai spus Așchilean.
Acum ACI lucrează pe mai multe șantiere importante. ”Lucrăm la reabilitarea Parcului UBB Cluj, 89 de kilometri de apă și canalizare în județul Harghita, in municipiul Miercurea Ciuc si localitatile limitrofe. De asemenea, avem un șantier la Gura Humorului și mai avem un centru de cercetare –dezvoltare produse noi Terapia. De asemenea, avem complexul agroalimentar din Zalău, finalizăm un depozit logistic de la Câmpia Turzii și parcul Tetarom IV”, a mai spus Dorin Așchilean.
ACI lucrează și în afara țării, în Germania. ”Azi facem lucrări de instalații la o clinică in orasul Heilbronn, Germania”, a declarat Dorin Așchilean.
Compania clujeană a avut o cifră de afaceri, în 2013, de 93 de milioane de lei și 424 de angajați.
ACI deține pe Calea Dezmirului o unitate de producție de prefabricate, confecții metalice și o stație de betoane, complet automatizată.
Noua fabrică de confecții metalice finanțată din fonduri europene va fi amenajată pe un teren de 3.200 de metri pătrați, care se află tot în această locație.
2 Comentarii