Adevărul din spatele ofertelor tentante de pe piața imobiliară: De ce unele apartamente din București și Cluj sunt o investiție proastă
În contextul pieței imobiliare din marile orașe ale României, precum București și Cluj, apar frecvent oferte de apartamente la prețuri tentante, menite să atragă atenția cumpărătorilor. Însă, înainte de a te lăsa sedus de aceste chilipiruri aparent avantajoase, este crucial să cunoști capcanele ascunse care pot transforma o achiziție promițătoare într-o investiție dezastruoasă. Iată de ce unele apartamente, oricât de atrăgătoare ar părea financiar, ar trebui evitate cu orice preț.
Bogdan Dinu, specialist în educație financiară, a explicat ce trebuie să știm înainte de a achiziționa o locuință.
Anul construcției reprezintă un detaliu extrem de important. Cei care optează pentru apartamentele aflate în blocuri vechi e bine să le cumpere pe cele construite după anul 1979. După ce a fost cutremurul din 1977, standardul după care au fost construite blocurile s-a schimbat. Din acest motiv, sunt recomandate apartamentele în blocuri doar după acest an.
„Dacă mergem pe un apartament într-un bloc vechi, ar trebui să ne uităm la anul de construcție, dacă este într-o zonă seismică, cum este în București, de exemplu, unde ar trebui să fie după anul 1979, pentru că deși cutremurul a fost în 1977, normativul P100 de proiectare seismică, construcție din beton armat, a fost modificat și pus în vigoare abia în 1979, deci ne interesează foarte tare să fie după acest an. Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979, atunci a apărut standardul. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”, a explicat Bogdan Dinu la Antena 3 CNN.
Totodată, multe persoane cumpără apartamente de la un dezvoltator care încă se ocupă de construirea imobilului.
„În cazul în care cumpărăm de la un dezvoltator care acum construiește, ne interesează ca acel dezvoltator să aibă toate actele în regulă, și să fie solvabil. Să aibă actele în regulă și pe teren, să nu ne trezim că există cerere de retrocedare, dar și autorizația de construire”, a mai explicat specialistul.
20 Comentarii
Fata tanara si sexy ofer escorta in Cluj-Napoca si imprejurimi
Noua in domeniu, studenta, 20 de ani, 1.72, slim, 55kg, sani mari si naturali, bruneta, ochi albastrii, fara tatuaje, par lung, fund sexi si bombat, ofer masaj erotic si alte servicii complete. ( accept si cuplu )
Numai pe whatsapp: 40701227636 sau fa-ti cont pe telegram… Citeste mai departe
Prima data apartamentele în cluj sunt supraevaluate artificial.atat de agenții cât și de proprietari și nu merita .al doilea rand un paradox cu cât sunt mai proaste făcute cu atât cer mai mulți bani. Ca țiganul la piață. Clujenii sau învățat prost au impresia ca aici Clujul e lapte si miere .este exact efectul invers sărăcie multă si fudulie și oameni… Citeste mai departe
@Laurentiu: nu ai bani de apartament în Cluj? Poți sa pleci inapoi în satul tău din Suceava sau Sălaj. E de munca pe camp
@Dan: Hai sictir, acelasi ca.c.at pe care il rumegati de fiecare data! Sunteti rupti in coor, dar da fudulia pe dinafara din voi.
@Dan:
Dezavantajul major la unele apartamente din Bucuresti este ca nu le poti cumpara in Cluj. Invers cica se poate, un bucuresteam a cumparat un apartament din Cluj si i-a fost livrat la un fanbox din Colentina.
@Ghita: : ))))
Blocurile vechi sunt mai ieftine pentru pt ca in mare parte sunt detinute proprietari cu buna credinta, dar agentii vor sa manevreze cererea spre blocurile noi, unde au mers banii speculantilor, iar speculantii se stie ca sunt clienti fideli si generosi cand vine vorba despre comisioane(dupa principiul nu eu, dar prostul de cumpara plateste!).
.
@Bati campii, apartamentele vechi cu miros si igrasie au in Cluj aprope acelasi pret ca cele noi, noapte buna: Totusi pe jumatate are dreptate.
Din 77 e blocul meu cu 4 et. Din aceasta privinta, sunt foarte-foarte multumit. Racoare, nu se aude nimic de la vecini. Peretii de beton.
.
@Alt prostaau, placile din beton sunt cele mai prost material idaca te uiti la coeficientul fonic: Tu din ce ai tavanul, de iti izoleaza fonic mai bine?
@Alt prostaau, placile din beton sunt cele mai prost material idaca te uiti la coeficientul fonic: te pomenești ca cărămida găurită (“porotherm”) din blocurile noi o fi mai bun izolant fonic? :))))
Standardul e pe hartie. In practica aproape toate garsonierele in blocurile de 10 etaje au peretii dintre camera si balcon daramati. Si o gramada au si peretele dintre bucatarie si camera daramat. Chiar daca era perete subtire, ajuta la reducerea vibratiilor. Cu peretii daramati se crapa tavanul si cateaodata si peretii ramasi. Si cei care au daramat… Citeste mai departe