Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România are loc la Oradea

 

Asociația Aeroporturilor din România (A.A.R.) organizează, cea de-a 24-a Conferință și Adunare Generală, în perioada 12 - 14 octombrie la Băile Felix, județul Bihor.

 

La conferință participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Serviciului Român de Informații, Poliției Române și Poliției de Frontieră. De asemenea, evenimentul reunește directori din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române şi ROMATSA, președinți de consilii județene, directori ai aeroporturilor din România, precum și reprezentanți ai companiilor aeriene și agenți economici din țară și din străinătate, cu activitate în domeniul aeroportuar. 

 

Prima zi a conferinței va aduce în discuție prioritățile aviației civile din România în următorii 4 ani. Totodată se vor aborda probleme legate de siguranța aviației,  precum și noile cerințe aduse de legislația europeană în domeniu, dar și aspecte cuprinse în proiectul Noului Cod Aerian Civil.   

 

A doua zi a conferinței este dedicată securității în domeniul aeroportuar, în contextul actualelor amenințări teroriste, precum și importanței strategiilor comerciale și de marketing pentru aeroporturile din România. În cadrul sesiunilor de dezbateri, reprezentanții companiilor aeriene Blue Air și Ryanair vor susține prezentări despre importanța parteneriatelor dintre operatorii aerieni și aeroporturi în vederea dezvoltării traficului aerian. 

 

Având în vedere această conferință, David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România a declarat: ”Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România are o semnificație importantă pentru industria aviației civile din țara noastră. În cadrul evenimentului sunt dezbătute și analizate probleme actuale din domeniul infrastructurii aeroportuare și aspecte legate de regulamentele europene din aviația civilă. Împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române și alte instituții cu atribuții în domeniul aviației încercăm să găsim cele mai bune soluții și strategii pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare a aviației civile, pentru dezvoltarea aeroporturilor din România, precum și pentru creșterea traficului de pasageri, astfel încât aviația civilă din România să fie la nivelul standardelor europene și internaționale. Suntem convinși că acest eveniment va fi marcant pentru industria aviației civile din România și din punct de vedere al numărului însemnat de participanți înscriși anul acesta, ceea ce denotă o preocupare tot mai mare pentru transportul aerian”.

 

Asociația Aeroporturilor din România (A.A.R.) reunește ca membri permanenți 16 aeroporturi civile din România,  precum și membri asociați, companii cu activități conexe domeniului de activitate aeroportuar:  ROMATSA,  societăți de proiectare și construcții,  furnizori de produse și servicii sau alte activități non-aeroportuare.

Comentarii Facebook