Ajutorul pentru încălzire se va acorda din nou românilor de la 1 noiembrie 2023. Persoanele care pot primi un supliment lunar
Ajutorul pentru încălzirea locuinței este dedicat persoanelor cu un venit mediu net lunar de până la 1.386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2.053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.
Ajutorul pentru încălzirea locuinței în sezonul rece se adresează familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 de lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 de lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.
Cui se adresează?
Familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 de lei /persoană în cazul familiei și până la 2053 de lei, în cazul persoanei singure.
Tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinței.
Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.
Tipurile de energie pentru care se acordă măsurile de sprijin
- termică în sistem centralizat
- electrică
- gaze naturale
- combustibili solizi și/sau petrolieri
Condițiile de acordare pentru ajutorul de încălzire
- numai pentru un singur sistem de încălzire
- numai familiilor şi/sau persoanelor singure care nu beneficiază de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinţei
- numai pentru o singură locuinţă (pentru locuinţa de domiciliu sau de reşedinţă)
- numai titularului contractului/convenţiei individuale încheiat/încheiate cu furnizorul
- numai consumatorilor vulnerabili care nu deţin altă formă de încălzire, au fost debranşaţi de la furnizarea energiei termice sau a gazelor naturale şi au contracte valabile de furnizare a energiei electrice (în cazul solicitării ajutorului pentru încălzirea cu energie electrică)
Cum pot obține ajutorul pentru încălzire?
Prin completarea aceluiași formularului de cerere-declarație pe propria răspundere, similar celui utilizat anii anteriori. La sediul primăriei localității pe raza căreia se află locuința sau pe pagina de Internet a primăriei localității pe raza căreia se află locuința, a agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială precum și a Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
0 Comentarii