Vineri 22 Noiembrie

Alocaţiile copiilor nu mai cresc din luna iulie. Majorarea se amână pentru anul viitor


Alocaţiile copiilor nu vor mai fi majorate de luna viitoare, aşa cum se vorbea iniţial, după votul de marţi pe această lege.

Alocațiile copiilor nu vor mai crește până în 2022

Comisia de Muncă din Parlamentul României a respins amendamentul care prevedea creșterea alocațiilor începând cu luna următoare. La votul de marți, au fost 8 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Astfel, prin acest vot, s-a respins majorarea alocațiilor cu 20% de la 1 iulie.

Acum, cel mai probabil, majorarea alocațiilor se va face din ianuarie 2022.

UDMR propune alocații diferențiate pentru copii, în funcție de veniturile familiei

În septembrie 202, Guvernul a adoptat OUG 123/2020, ce prevedea o dublare a alocațiilor de la acea dată, majorare care urma să se facă în cinci etape. Primele două, din august 2020 și ianuarie 2021, au fost deja respectate, celelalte 3 fiind prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022. 

În prezent, după mărirea din ianuarie 2021, alocațiile au o valoare de 427 lei, pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și pentru copii cu handicap până la 18 ani, și de 214 lei, pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani.

Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, transmite că a propus în cadrul ședinței coaliției guvernamentale o diferențiere a alocațiilor pentru copii în funcție de veniturile familiilor.

Am vorbit de alocații pentru copii, rămâne varianta Senatului. Asta înseamnă că creșterea de 20% se va operaționaliza începând cu 1 ianuarie. Noi am propus o schimbare de filosofie pentru alocațiile copiilor, să legăm de venituri și să fie deductibilă din impozitul după venit.

Deci, este o schimbare propusă, pe care o vom discuta în acest an, în așa fel încât să încercăm să introducem începând din anul 2023”, a afirmat luni Kelemen Hunor, conform Antena 3.

Vicepremierul Dan Barna a declarat că varianta propusă de UDMR va fi analizată.


Comentarii Facebook