Vineri 22 Noiembrie

Am pilotat un simulator de zbor de la Academia Turkish Airlines din Istanbul. VEZI ce a ieșit - VIDEO


La Istanbul, Turkish Airlines are o Academie unde sunt pregătiți pilioții companiei, unde sunt testați cei existenți și unde și alte companii își trimit angajații pentru a fi testați și pregătiți.

Academia funcționează după rigorile militare. Totul este programat la secundă pentru că orice timp mort aduce pierderi. Academia are acum 19 simulatoare de zbor, dar vrea să ajungă la 29. Un astfel de simulator reproduce cu fidelitate un cockpit al unui avion de linie, iar piloții sunt asistați din spate de supraveghetori care îi notează și le oferă sfaturi. Sunt simulatoare pentru toate tipurile de aeronave pe care le are în exploatarea Turkish Airlines.

La invitația Turkish Airlines am vizitat Academia lor și am ”ajutat” la pilotarea unui Beoing 777, pe care l-am prăbușit cu mare eleganță în casele dintr-un cartier. Abia la a doua tentativă avionul a ajuns pe pistă, dar nu prea ne putem lăuda pentru că un pilot profesionist a dus avionul în siguranță la sol, noi fiind numai spectatori, dar în scaunele piloților. 

20190617_115911.jpg

Experiența a fost una senzațională. Dincolo de joaca noastră lucrurile sunt foarte serioase la această Academie. Un astfel de simulator de zbor costă circa 8 milioane de dolari, iar piloții beneficiază de pregătire timp de 2 ani pentru a putea ajunge la manșa unui avion. Aceștia trebuie apoi să revină la 6 luni pentru a fi retestați, fiind foarte importantă siguranța. 

Cum arată noul Aeroport din Istanbul, de unde turcii conectează lumea. A costat cât 11 autostrăzi în România - FOTO

La Academia de la Istanbul sunt pregătiți și însoțitorii de zbor, într-un hangar separat, unde este un avion, o piscină și unde se face multă practică, fiind simulate incidente care pot apărea în acitivitate.

20190617_124434.jpg

Turcii se pregătesc să cucerească lumea aviației, investind în noul Aeroport de la Istanbul 10 miliarde de euro. Când va fi finalizat, în 2025, noul aeroport va fi cel mai mare din lume.

Ei au închis vechiul Aeroport Atatürk, care era unul foarte mare, tocmai ca parte a planului de dezvoltare. Toate zborurile au fost mutate pe Aeroportul Internațional Istanbul. Construcția acestuia a început în 2013 și deja a fost dat în folosință jumătate, un terminal cu o capacitate de 90 de milioane de pasageri și două piste. La finalizare, Aeroportul va putea acomora 200 de milioane de pasageri și va avea zboruri spre 300 de destinații din toată lumea. 

De ce să mergi în vacanță la Istanbul? Palatul Topkapî, Sfânta Sofia și Moscheea Albastră câteva motive. Shoppingul nu este de neglijat - FOTO / VIDEO


Comentarii Facebook