Duminica 24 Noiembrie

ANAF vinde mașini la preț de chilipir. Ce bolid îți poți cumpăra cu doar 3.000 de lei



Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) scoate noi autoturisme la licitație în această perioadă. Pentru unele modele prețurile încep de la 3 000 de lei.

ANAF vinde mașini la preț de chilipir

În perioada 10 februarie și 20 martie sunt scoase la licitație mașini precum Mercedes Benz E220 CDI, KIA Ceed, Dacia Logan, Dacia Duster, Peugeot 206, Audi A4, BMW 320 şi Toyota Avensis.

Printre cele mai tentante oferte se numără un Peugeot 206 la prețul de 3.155 lei, un Audi A4 la 4.298 lei sau o Dacia Logan la doar 2.375 de lei.

Cel mai redus preţ de pornire este 3.155 lei, în cazul Peugeot 206, iar cel mai ridicat de 60.320 lei, pentru un model Mitsubishi Outlander, scrie Profit.ro. ANAF scoate periodic la vânzare maşini, prin vânzare directă sau licitaţie, scopul fiind de a recupera din sumele datorate la buget de cei de la care au fost sechestrate sau confiscate bunurile.

Unele dintre maşinile scoase la licitaţie nu sunt la prima tentativă de vânzare, astfel că preţul a fost deja redus faţă de evaluarea iniţială. Dacă ANAF nu reuşeşte să vândă un autovehiv la prima tentativă, la a doua încercare scade cu 25% preţul de la care porneşte licitaţia, iar la a treia cu încă 25% din preţul de evaluare, ajungând astfel la 50% din preţul iniţial. Ulterior, indiferent la a câta licitaţie se ajunge, preţul de la care porneşte licitaţia nu coboară mai jos de 50% din primul preţ, cel stabilit de către evaluator.

Conturile persoanelor fizice, monitorizate

Conform noilor regulamente europene împotriva finanțării terorismului, ANAF va derula din 11 ianuarie un program de monitorizare a tuturor conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice.

ANAF operează din 11 ianuarie „registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare”. Iar toate instituțiile care au conturi financiare pentru persoane fizice și juridice vor fi obligate să trimită Fiscului toate informațiile financiare pe care le au despre firme și cetățeni.

Băncile și alte entități care operează conturi financiare vor fi obligate cz în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a Registrului, de pe 11 ianuarie, să dea la ANAF toate datele clienților. De supravegherea directă a tranzacțiilor se va ocupa Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB).

Guvernul României a emis o ordonanță de urgență în acest scop în 1 iulie 2020, respectiv OUG 111/2020. Actul introduce în premieră, definiția românească a unei monede virtuale.


Comentarii Facebook