Antreprenorii se așteaptă ca după alegeri toate taxele să crească! Personalități de TOP caută soluții la Cluj, la un eveniment excepțional


Ce îi așteaptă pe antreprenori în 2025?

Viorel Băltărețu, deputat de Cluj, organizează în 31 octombrie 2024 un eveniment dedicat antreprenorilor clujeni. De data aceasta, dezbaterea va fi axată pe creșterile de taxe preconizate pentru 2025.

Pentru a dezbate acest subiect și a identifica soluții care să protejeze mediul privat de o povară fiscală suplimentară, la eveniment vor participa, alături de deputatul clujean, antreprenori, economiști, experți fiscali și alți membri ai societății civile. Evenimentul  își propune să fie un forum de discuție despre măsurile pe care antreprenorii le pot lua în fața posibilelor creșteri de taxe și despre modul în care aceștia pot influența deciziile politice și economice viitoare.

Alături de deputatul clujean, vor fi antreprenori și specialiști importanți în domeniul financiar, economic și social oferă strategii de adaptare la contextul economic problematic din anul următor: Dragoș Petrescu (Consiliul Director Romanian Business Leaders, membru în Boardul Concordia și Președinte City Grill Restaurants), Cristian Popa (Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României și fost Director de Investiții), Oana Țoiu (vicepreședintă a Camerei Deputaților, membră a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială), Violeta Alexandru (deputată, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale).

“Angajații și angajatorii din mediul privat sunt îngrijorați - și pe bună dreptate -  de modificările fiscale pe care le anticipează pentru 2025. Guvernul pur și simplu nu mai are bani să finanțeze cheltuielile statului, așa că ne așteptăm ca toate taxele - de la TVA la impozitele pe salariu, de la taxele pe venituri la cele pe profit sau dividende - să crească. Dar ar fi greșit să vedem aceste creșteri ca pe proverbialul drob de sare. Putem să oprim drobul să ne zdrobească veniturile și afacerile, votând neechivoc împotriva partidelor care tratează  abuziv angajații și angajatorii din mediul privat.” 

Pe agenda evenimentului se află teme precum: 

Impactul contextului politic național și al trendurilor din economia globală asupra antreprenorilor români

Strategii de adaptare și dezvoltare pentru antreprenori

Construcția unui business rezilient într-un context incert

Lecții din crizele anterioare pentru o adaptare mai bună

Deputatul USR, care a lucrat în acest mandat la o serie de inițiative legislative pentru mediul privat, susține că antreprenorii români sunt deja extrem de afectați de creșterile de taxe și că în cazul în care vor urma și altele, inevitabil se va produce o contractare a sectorului privat.

„Mă întâlnesc periodic cu antreprenorii români. Deja sunt afectați de creșterile de taxe din ultimii ani și de imprevizibilitate. Regimul fiscal se schimbă peste noapte. Este un comportament abuziv al Statului. În cazul în care 2025 aduce un nivel superior al taxării, urmează o inevitabilă contractare a sectorului privat, cu efecte de tip avalanșă în economia românească: prețuri mai mari la produse și servicii,  mai puține locuri de muncă, mai puțini bani la buget”, a mai spus Băltărețu.

Evenimentul are loc în 31 octombrie 2024, la Platinia Conference Hall, de la ora 17:00. Cei interesați să participe sunt invitați să găsească detaliile relevante și formularul de înscriere aici: https://bitly.cx/antreprenoriat. 


Comentarii Facebook